EU DIGITALNA COVID POTVRDA Umjesto šifri, ispis pune vrijednosti | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EU DIGITALNA COVID POTVRDA Umjesto šifri, ispis pune vrijednosti

Promjena dolazi u skladu s tehničkom specifikacijom setova podataka za EU digitalne COVID potvrde Europske komisije od srpnja 2021.

 Izvor: barbacane / Alamy / Alamy / Profimedia

Od 13. kolovoza 2021. izdaju se EU digitalne COVID potvrde koje sadržavaju ispisane pune vrijednosti podataka temeljem kojih je osoba stekla status za izdavanje dokumenta, umjesto dosadašnjeg ispisa šifri vrijednosti. Sve potvrde će umjesto dosadašnje šifre bolesti 840539006 imati ispisan naziv bolesti COVID-19.

Potvrde o cijepljenju će u polju naziva cjepiva (profilakse) imati umjesto dosadašnje šifre J07BX03 ispisan naziv COVID-19 vaccines, te puni naziv cjepiva i proizvođača cjepiva.

Potvrde o testiranju će se umjesto s oznakom šifre vrste testa izdavati s punim nazivom testa; za PCR testove će se umjesto LP6464-4 ispisivati Nucleid acid amplification with probe detection (NAAT), a za brze testove umjesto LP217198-3 će se ispisivati oznaka brzog testa: Rapid Immunoassay (RAT).

 Izvor: Krunoslav Ćosić

Brzi testovi imaju ispisan i naziv testa i naziv proizvođača testa, dok se za PCR testove ovo polje ne ispisuje. Rezultati testa će biti ispisan kao Negativan(Dot detected) umjesto šifre 260415000, te Pozitivan (Detected) umjesto šifre 260373001.

Napominjemo kako su ranije izdane EU digitalne COVID potvrde važeće u obliku u kojem su izdane te nije potrebno podnositi zahtjeve za izdavanjem novih. U sadržaju zapisa QR koda nije bilo promjena.

Osobe koje su zadužene za provjeru EU digitalnih COVID potvrda mogu ispravno validirati potvrde isključivo uz predočenje identifikacijskog dokumenta vlasnika nakon skeniranja QR koda, te je ova informacija također dodana na potvrdama.

CovidGO mobilna aplikacija od verzije v1.4.65 nakon očitanja QR koda prikazuje pune
vrijednosti umjesto dosadašnjih šifri vrijednosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost