E-KONTROLA Nova e-Usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

E-KONTROLA Nova e-Usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

Brže ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja

Muskarac racunalo laptop.jpg Izvor: Shutterstock

Od 5. siječnja 2022. godine poslodavci (pravne i fizičke osobe) mogu koristiti novu e-Uslugu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje e-Kontrola.

Usluga poslodavcima elektroničkim putem omogućava dostavu dokumentacije potrebnu za postupak kontrole podataka o kojima ovisi ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja te preuzimaju zapisnik o kontroli u elektroničkom obliku (e-Zapisnik).

Nova usluga e-Kontrola nadogradnja je postojeće usluge elektroničkog poslovanja HZMO Lana za uspostavljanje svih vrsta prijava za vođenje matične evidencije HZMO-a. Uključuje dostavu e-dokumentacije u postupku kontrole kroz:

• rekapitulaciju
• popis radnika kojima se staž osiguranja računa s povećanim trajanjem i drugu potrebnu dokumentaciju
• zapisnik o kontroli

Do usluge e-Kontrola dolazi se putem poveznice https://lana.mirovinsko.hr/. Dostupna je postojećim i novim korisnicima, ovlaštenima osobama obveznika koji su već registrirani ili se prvi put registriraju u elektroničku uslugu e-Prijave Lana (https://lana.mirovinsko.hr/), bez potrebe dolaska na šaltere HZMO-a.

Korisnici se mogu registrirati zasebno za svaku pojedinu uslugu (e-prijave, eMPP-1, e-Kontrola) ili objedinjeno za sve usluge, a detaljne korisničke upute dostupne su na poveznici.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost