ENTER CROATIA: Od sada i na ukrajinskom jeziku i pismu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ENTER CROATIA: Od sada i na ukrajinskom jeziku i pismu

Autor Krunoslav Ćosić

EnterCroatia podržava ukupno 12 različitih jezika

 EnterCroatia (2).jpg Izvor: MUP

Uz engleski, hrvatski, češki, njemački, francuski, madžarski, talijanski, nizozemski, poljski, slovenski i slovački jezik od sada se na početnoj stranici EnterCroatia.mup.hr može odabrati i ukrajinski jezik.

 EnterCroatia (1).jpg Izvor: MUP

Servis EnterCroatia namijenjen je strancima koji dolaze u Republiku Hrvatsku, a svrha mu je olakšati i ubrzati proceduru prolaska preko graničnih prijelaza. Na web stranici se uz obrazac nalaze i aktualne informacije o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku.

Aplikacija se pokazala izuzetno korisnom za vrijeme turističke sezone i dolaska velikog broja stranih državljana s obzirom da je prikupljanje podataka tek prilikom kontrole na granici oduzimalo dosta vremena. Unaprijed dostavljeni podaci automatski će se povezati s podacima iz putne isprave nakon njezina skeniranja na graničnom prijelazu te ih više neće biti potrebno ručno upisivati. Potvrda o najavi nije odobrenje ulaska i nema vrijednost dokumenta propisanog za prelazak granice (putovnica/osobna iskaznica).

Osnovni cilj posljednje nadogradnje aplikacije Enter Croatia je omogućiti raseljenim osobama iz Ukrajine koje imaju putnu ispravu i namjeru dolaska i boravka u Hrvatskoj da unaprijed dostave svoje osobne podatke, podatke o adresi boravka i kontakt broj telefona što će im omogućiti brži ulazak u Hrvatsku.

 EnterCroatia (3).jpg Izvor: MUP

Radi se o mjeri kojom Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u suradnji s ostalim državnim tijelima izražava solidarnost s ukrajinskim narodom i nastoji pomoći zbrinjavanju svih raseljenih osoba iz Ukrajine. Osobe koje sa sobom nemaju putnu ispravu će navedene podatke dati na graničnim prijelazu.

Prema podacima od 6. ožujka 2022. u Hrvatskoj se nalazi 5609 izbjeglica iz Ukrajine, među njima je 88 posto žena i djece.

Upisom Vaših kontakt podataka (telefon i email adresa) dobit ćete potvrdu o najavi koju trebate istaknite na vjetrobranskom staklu vozila za lakši prijelaz preko granice. Osim toga, dobit ćete sve potrebne informacije vezane uz vaš sigurni boravak u RH.

Aplikaciju Enter Croatia, odnosno sustav najave dolaska kako bi se smanjilo čekanje na granici, MUP je razvio zbog mjera suzbijanje koronavirusa prije gotovo dvije godine. U uporabi je od 28. svibnja 2020. i do sada je zabilježeno 12,5 milijuna najava dolazaka, otkrivaju u MUP-u.

 EnterCroatia (4).jpg Izvor: MUP

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI