Još godinama ćemo uživati u besplatnom roamingu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Još godinama ćemo uživati u besplatnom roamingu

Autor Krunoslav Ćosić

Produžena je politika "Roam like at home"

 Telefoniranje roaming (1).jpg Izvor: Pixabay

Telefonirat ćemo kao kod kuće o i sljedećih 10 godina, kao i u prethodnih pet godina, otkada se u Europskoj uniji primjenjuje besplatni roaming uveden 15. lipnja 2017. godine. Europski parlament produžio je odluku na sljedećih 10 godina.

Kraj roaminga
Izvor: Youtube

Europljani će do lipnja 2032. godine moći nastaviti zvati, slati poruke i koristiti mobilne podatke bilo gdje u EU-u bez dodatnih troškova. Uz 27 zemalja EU-a uključene su još i zemlje EEA: Island, Lihtenštajn i Norveška.

Od uvođenja pravila o „roamingu kao kod kuće“ oko 170 milijuna ljudi profitiralo je od njega tijekom svojih putovanja diljem Europe i korištenja mobilnih uređaja uz jednake cijene kao kod kuće. Inicijativa se pokazala vrlo uspješnom, a upotreba podatkovnog roaminga povećala se 17 puta u ljeto 2019., u usporedbi s ljetom prije ukidanja naknada za roaming.

Novom uredbom osigurat će se i bolje usluge roaminga za putnike. Na primjer, potrošači će imati pravo na istu kvalitetu i brzinu mreže u inozemstvu kao kod kuće (neće biti dopušteno da se korisnicima omogući 3G umjesto 4G, na primjer), ako su jednakovrijedne mreže dostupne.

 Telefoniranje roaming (2).jpg Izvor: Pixabay

Novim se pravilima žele osigurati besplatni pozivi, slanje poruka i upotreba aplikacija u hitnim slučajevima. Operatori bi trebali obavijestiti korisnike o povećanim troškovima korištenja usluga s dodanom vrijednošću u roamingu kao što su tehničke službe za pomoć ili usluge korisničke podrške koje pružaju zračni prijevoznici ili osiguravajuća društva.

Postoje i neka pravila u roamingu tako da ne možete mjesecima koristiti besplatno usluge u drugoj zemlji. Cilj toga je da se usluga ne bi zloupotrebljavala. Na primjer, možete kupiti SIM karticu u nekoj drugoj zemlji i aktivirati tarifu koja je povoljnija nego u Hrvatskoj te ju koristiti u Hrvatskoj, ali nije dopušteno cijelo vrijeme.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI