EUROPSKI OPERATORI: Obećavaju pomoć Ukrajini za roaming | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EUROPSKI OPERATORI: Obećavaju pomoć Ukrajini za roaming

Autor Igor Martić

Nakon besplatnih poziva nastavljaju se dodatne beneficije

 Telefoniranje roaming (2).jpg Izvor: Pixabay

Europski telekom operateri, uključujući Orange, Deutsche Telekom i Vodafone Group, dogovorili su smanjenje veleprodajnih troškova roaminga s ukrajinskim operatorima na tri mjeseca kako bi oko 4,2 milijuna izbjeglica ostali u kontaktu sa svojom državom.

Ukrajinski operatori Kyivstar, Vodafone Ukraine i lifecell su među uključenim operoterima. U zajedničkom priopćenju Europska komisija je objasnila da su mnoge izbjeglice pobjegle u susjedne zemlje, uključujući Poljsku, Slovačku, Mađarsku i Rumunjsku.

Bouygues Telecom, Liberty Global, Telefonica, Telenor, Telia i Telecom Italia također su uključeni, zajedno s virtualnom mrežnom udrugom MVNO Europe, prenosi Mobile World Live. Veliki broj operatora je već ranije omogućio besplatne pozive u Ukrajinu (i hrvatski su to omogućili).

 Telefoniranje Izvor: dzmat.ph / Alamy / Alamy / Profimedia

Europska unija (EU) regulira veleprodajne naknade za roaming podataka. Operatori su se također složili smanjiti stope terminacije za pozive s ukrajinskih brojeva na istu razinu kao one koji potječu iz država članica EU. Margrethe Vestager je pozvala i druge operatore diljem Europe da se pridruže inicijativi.

U povezanoj izjavi glavni direktor GSMA-e Mats Granryd istaknuo je kako će članovi "nastaviti nuditi humanitarne programe prepoznajući važnost povezanosti, posebno u vremenima krize. Nadamo se da će ove mjere na neki način olakšati teret s kojim se suočavaju milijuni raseljenih ljudi koji traže utočište. Uz ove mjere, nadamo se da će mobilni uređaji nastaviti igrati svoju vitalnu ulogu u održavanju povezanosti obitelji i prijatelja.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI