Uskoro nećete smjeti voziti bicikl i slušati glazbu (na oba uha) | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Uskoro nećete smjeti voziti bicikl i slušati glazbu (na oba uha)

Autor Krunoslav Ćosić

Isto to se odnosi i na vozače romobila koji će spadati u kategoriju osobnog prijevoznog sredstva

 Bicikl djevojka slusalice.jpg Izvor: Tim Gouw, Pexels

Predlaže se to između ostalog u Nacrtu konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji je upravo u Hrvatskom saboru, u drugom čitanju.

Među mnogobrojnim promjena kojima će se promijeniti Zakon o sigurnosti prometa na cestama je i vožnja sa slušalicama u uhu. Susjedna Bosna i Hercegovina je to regulirala prije nekoliko godina – tamo ne smijete preko pješačkog prijelaza prijeći (pješice niti biciklom) s obje slušalice u ili na oba uha.

Hrvatske izmjene odnose se na vozače bicikala i osobnog prijevoznog sredstva, u što će spadati romobili i razne izvedenice novih prijevoznih sredstava kojima su pješaci već nekoliko godina okruženi na pješačkim stazama.

 Djecak romobil slusalice.jpg Izvor: Jovica Varga / Alamy / Alamy / Profimedia

U članku 196. stavku 4. iza riječi: „bez upotrebe ruke“ stavlja se zarez te se dodaju riječi: „a vozač bicikla i osobnog prijevoznog sredstva ne smije upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha čime bi umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom“.

Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač bicikla i osobnog prijevoznog sredstva koji postupi suprotno odredbama stavka 4. članka 196.

 Bicikl muskarac slusalice.jpg Izvor: Tima Miroshnichenko, Pexels

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI