OPET PUNJAČI Hoće li Europska komisija uspjeti natjerati Apple | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OPET PUNJAČI Hoće li Europska komisija uspjeti natjerati Apple

Autor Krunoslav Ćosić

Europska komisija (EK) predložila je zakonodavstvo kojim bi se proizvođači pametnih telefona prisilili da usvoje zajednički punjač

 Punjači (2) Izvor: Paolo Galasso / Alamy / Alamy / Profimedia

Priča se ponavlja po tko zna već koji put, a Apple i dalje odolijeva. EK od Applea traži da se uskladi sa svojim velikim konkurentima usvajanjem USB-C konektora za punjenje na svim pametnim telefonima.

Ako se usvoje, pravila bi pokrivala pametne telefone, tablete, kamere, slušalice, prijenosne zvučnike i ručne igraće konzole.

Osim uvjeta da uređaji koriste USB-C, direktiva bi nametnula zakon koji standardizira tehnologiju brzog punjenja i kupcima dala mogućnost hoće li s novim uređajem dobiti punjač. EK nastoji upotrijebiti jedan priključak za punjenje od 2009. godine, kada je većina proizvođača još uvijek koristila svoje posebne priključke. Do ovog trenutka oslanjala se na obećanja prodavača koja su, prema riječima tijela, smanjila broj alternativa s 30 na tri, objavio je Mobile World Live.

 Punjači (1) Izvor: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

“Dali smo industriji dovoljno vremena da dođe do vlastitih rješenja, sada je došlo vrijeme za zakonodavne mjere za zajednički punjač. Ovo je važna pobjeda za naše potrošače i okoliš, a u skladu s našim zelenim i digitalnim ambicijama”, izjavila je Margrethe Vestager. Od najprodavanijih marki, Apple i dalje koristi vlastiti sustav punjenja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI