Dva milijuna EU digitalnih COVID potvrda u Hrvatskoj | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Dva milijuna EU digitalnih COVID potvrda u Hrvatskoj

Autor Krunoslav Ćosić

EU digitalne COVID potvrde u Hrvatskoj trenutno izdaje više od 8500 jedinstvenih izdavatelja

 CovidGo mobilna aplikacija Izvor: AKD

Kroz hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda, koji je razvila tvrtka AKD, a s radom je započeo 1. lipnja 2021. godine, tijekom četiri mjeseca izdano je više od 2 milijuna potvrda. Iz AKD-a ističu kako kroz gotovo četiri mjeseca nije zabilježena niti jedna poteškoća ili greška u radu, a građani su s lakoćom dolazili do svojih potvrda.

EU digitalne COVID potvrde u Hrvatskoj trenutno izdaje više od 8500 jedinstvenih izdavatelja, od čega 450 predstavljaju djelatnici HZZO-a, 4.000 djelatnici laboratorija za testiranje te 4.500 djelatnici ljekarni.

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Pozitivna iskustva rezultirala su i povećanim interesom za platformu e-Građani čiji se broj korisnika u ovom razdoblju povećao za 120.000 korisnika, a ovim putem svoje potvrde preuzelo je njih više od 600.000. Mobilna aplikacija CovidGO preuzeta više od 300.000 puta.

Aplikacija CovidGO služi za provjeru valjanosti i pohranjivanje COVID potvrda u digitalni novčanik, a zbog sve većeg broj zahtjeva za COVID potvrdama u svakodnevnom životu građani žele aplikaciju koja omogućava da je njihova COVID potvrda uvijek pri ruci, sigurno pohranjena u digitalni novčanik. Web stranicu www.eudigitalnacovidpotvrda.hr je od 1. lipnja posjetilo više od milijun jedinstvenih korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI