Europski parlament traži besplatno proširenje roaminga | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Europski parlament traži besplatno proširenje roaminga

Europska tijela predlažu da se roaming produži za daljnjih deset godina

SIM kartice Izvor: sangidan idan / Panthermedia / Profimedia

Odbor za industriju Europskog parlamenta glasovao je za trajanje programa Roam Like At Home do 2032. godine, a također je predložio ukidanje prireza na pozive upućene zemljama EU.

Europska tijela rade na proširenju pravila koja korisnicima pružaju besplatne usluge roaminga tijekom putovanja u Europsku uniju (EU), a predlažu da se program produži za još deset godina, objavio je Mobile World Live.

Naknade za roaming ukinute su 2017. godine na petogodišnje razdoblje koje završava sredinom 2022. godine. Zastupnica u Europskom parlamentu Angelika Winzig istaknula je kako "svi imamo izravnu korist od jedinstvenog tržišta EU-a".

Telefoniranje Izvor: dzmat.ph / Alamy / Alamy / Profimedia

Parlament želi "dodatno smanjiti troškove i poboljšati kvalitetu usluge" za potrošače u regiji, rekla je Winzig dodajući najnoviji plan čiji je cilj spriječiti smetnje za mobilne operatore. U priopćenju, parlament objašnjava da će se o shemi raspravljati na sastanku sljedećeg tjedna, a također zahtijeva odobrenje Europskog vijeća.

Ostali potezi u najnovijem planu uključuju osiguravanje potrošačima iste kvalitete i brzine mobilne veze tijekom putovanja, zajedno s besplatnim pristupom hitnim službama putem poziva i SMS-a. Analiza Europske komisije o roamingu pokazuje kako "tržišni uvjeti još uvijek ne jamče da se besplatni roaming može nastaviti bez regulatorne intervencije".

Britanski operateri EE, Vodafone i 3 imaju u planu ponovno uvođenje naknade za roaming, nakon što je Velika Britanija izašla iz EU.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost