USKORO ĆE LOKALNI IZBORI 2021: Provjerite svoje podatke upisane u registar birača | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USKORO ĆE LOKALNI IZBORI 2021: Provjerite svoje podatke upisane u registar birača

Ako vam je osobna iskaznica istekla, ne morate ju mijenjati. Birači mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača do 5. svibnja

 Izvor: Profimedia

Vlada Republike Hrvatske je 14. travnja 2021. donijela odluku o raspisivanju lokalnih izbora. U nedjelju, 16. svibnja 2021. godine, održat će se izbori za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike, izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te izbori za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda.

Na lokalnim izborima mogu glasovati samo birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i samo u mjestu svog prebivališta te koji imaju važeću osobnu iskaznicu. Osobne iskaznice koje su istekle nakon 11. ožujka 2020. godine, kada je donesena Odluka o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, smatraju se važećima pa će birači, kojima je osobna iskaznica istekla počevši od 11. ožujka 2020. godine, biti u popisu birača.

 Izvor: mpu.gov.hr

 Izvor: mpu.gov.hr

Ako trebate obaviti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača zahtjevi se mogu podnositi do srijede 5. svibnja 2021. godine u nadležnim upravnim tijelima koja vode registar birača u županijama, odnosno u Gradu Zagrebu, prema mjestu prebivališta, u radno vrijeme nadležnog upravnog tijela.

Čak se i na dan lokalnih izbora mogu dobiti potvrde za glasovanje, ako se prilikom dolaska na biračko mjesto utvrdi da netko nije upisan u izvatke iz popisa birača – dobit će potvrdu za glasovanje koju izdaju nadležna upravna tijela koja vode registar birača u županijama, odnosno u Gradu Zagrebu prema mjestu prebivališta birača.

election;president;presidental;elect;Croatia;Samobor;Zagreb;snow;blizzard;wnter;polling;station;poolingh;vote;empty;commission;commission,NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Profimedia

Svoje podatke upisane u registar birača birači mogu pregledati putem poveznice Ministarstva pravosuđa i uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/
Dovoljno je upisati svoj OIB broj i prezime te provjeriti ispravnost unesenih podataka u registar. Dobit ćete informaciju o gradskoj četvrti u kojoj živite te mjesnom odboru. Ukoliko je potrebno nešto promijeniti, na istom ćete mjestu imati i kontakte kojima se možete obratiti.

Čak možete provjeriti i koliko je birača registrirano na vašoj adresi, ako recimo živite u zgradi s više stambenih jedinica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost