HRVATSKA SE PRIPREMA Digitalne zelene potvrde za prelazak preko državne granice | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HRVATSKA SE PRIPREMA Digitalne zelene potvrde za prelazak preko državne granice

Na europskoj razini Hrvatska će među prvima pilotirati tehničko rješenje digitalnih zelenih potvrda

 Izvor: Profimedia

Približava nam se turistička sezona, a kako bi se turistima pojednostavio prelazak preko graničnih prijelaza, u izradi je tehničko rješenje za izradu prekograničnih interoperabilnih zelenih potvrda.

Hrvatske se aktivno priprema za ispunjavanje svih uvjeta potrebnih za izdavanje digitalnih zelenih potvrda. Osnovana je radna skupina koja će omogućiti da Hrvatska na europskoj razini, u Mreži e-zdravstva EK-a, na kojoj se dogovaraju tehničko-operativni detalji, bude u prvoj grupi zemalja koje će pilotirati tehničko rješenje.

Na nacionalnoj razini uspješno je provedena testna faza integracije izvora podataka u zdravstvu s nacionalnim sustavom digitalne zelene potvrde, koju uspostavljaju MUP i AKD, što znači da su uspješno generirane testne potvrde o cijepljenju, o testiranju i preboljenju naših građana, čime je prva faza pripreme ispunjena.

corona;covid-19;coronavirus;virus;sars-cov-2;covid;pandemic;vaccination;vaccinate;disease;health;vaccine;medical;care;certificate;healthcare;document;medicine;protection;documentation;doctor;immunization;prevention;syringe;illness;pharmacology;cure;safety;contagion;contagious;prophylaxis;health insurance;immune;immunity;immune system;side effect;costs;diagnosis;vaccine hesitancy;anti-vaxxers;controversies Izvor: Profimedia

Istovremeno, uporaba zelene digitalne potvrde ni na koji način ne smije uzrokovati izravnu ili neizravnu diskriminaciju pojedinaca i mora biti u potpunosti u skladu s temeljnim načelima nužnosti i razmjernosti i učinkovitosti, ističe se u izjavi potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića.

Javnost će biti informirana o napretku priprema za primjenu digitalnih zelenih potvrda te kakav će to značaj imati za naše građane. Odluke Stožera civilne zaštite, koje se odnose na ograničavanje okupljanja, zabranu i ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza RH, posebnu organizaciju rada trgovina te javni prijevoz primjenjivat će se do 30. travnja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost