U SAMO NEKOLIKO KORAKA Kako si osigurati EU digitalnu COVID potvrdu? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U SAMO NEKOLIKO KORAKA Kako si osigurati EU digitalnu COVID potvrdu?

Na portalu e-Građani zatražite besplatnu potvrdu koja će vam omogućiti lakše kretanje

 Izvor: eudigitalnacovidpotvrda.hr

EU digitalna COVID potvrda počinje se primjenjivati u Hrvatskoj. Do potvrde možete doći na portalu e-Građani te zatražite besplatnu potvrdu ako ste cijepljeni cjepivom protiv bolesti COVID-19 odobrenim od strane HALMED-a (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), ako imate negativan PCR test ili brzi antigenski test na SARS-CoV-2 ili ste nedavno preboljeli bolest COVID-19 (11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa).

Ako se ne služite digitalnim tehnologijama, potvrdu možete zatražiti i u poslovnicama HZZO-a, uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Glavna obilježja potvrde su:
• QR kôd
• potvrda je besplatna
• dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku
• sigurna je, zaštićena i vjerodostojna
• važeća je u državama članicama EU-a

 Izvor: eudigitalnacovidpotvrda.hr

Potvrda je valjana 210 dana od dana cijepljenja drugom dozom. Osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi (Janssen) potvrdu mogu zatražiti 22. dan od primitka doze cjepiva, a potvrda će im biti valjana 210 dana od dana cijepljenja.

Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva, a potvrda će im biti valjana 42 dana od dana primitka cjepiva.

Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (AstraZeneca) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva, a potvrda će im biti valjana 84 dana od dana primitka cjepiva.

Za preuzimanje potvrde s portala e-Građani potrebne su vam vjerodajnice razine 2 ili vjerodajnice razine 3. Sustav dohvaća podatke korisnika iz baza podataka Ministarstva zdravstva te se potvrda generira klikom na opciju „Zatraži potvrdu“. Unesite svoju e-mail adresu na koju će vam biti dostavljena COVID potvrda u PDF formatu.

 Izvor: eudigitalnacovidpotvrda.hr

Potvrdu koju preuzmete putem portala e-Građani možete spremiti na računalo, isprintati ili poslati putem elektroničke pošte na svoju e-mail adresu. Potvrdu možete koristiti i putem svojeg mobilnog telefona – pohranite je u obliku PDF datoteke te na taj način predočite nadležnoj osobi za očitanje QR kôda i drugih važnih podataka.

EU digitalna COVID potvrda prihvaća se u državama članicama EU-a te će pomoći koordiniranom ublažavanju ograničenja koja su na snazi sukladno mjerama donesenima od strane pojedinih država članica. EU digitalna COVID potvrda kojom se potvrđuje da je osoba testirana ili je preboljela COVID 19 izdaje se i maloljetnim osobama.

Više informacija možete saznati na www.eudigitalnacovidpotvrda.hr

Najnovije

Mobilnost