El Salvador je prva država u svijetu koja je bitcoin uvela kao valutu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

El Salvador je prva država u svijetu koja je bitcoin uvela kao valutu

Najpoznatija kriptovaluta postala je zakonsko sredstvo plaćanja u srednjoameričkoj državi

 Izvor: Profimedia

Ideju o uvođenju bitcoina, kao legalnog sredstva plaćanja, predložio je parlamentu El Salvadora predsjednik Nayib Bukele. Parlament je prijedlog odobrio i El Salvador je postao prva država u svijetu koja je bitcoin uvela kao valutu.

Bitcoin će se koristiti uz američki dolar, a predsjednik je izjavio da će bitcoin olakšati Salvadorcima, koji žive u inozemstvu, slanje novca obiteljima. 70% stanovništva Salvadora nema bankovni račun.

capital,nayib,city,crowd,el centro,libertad,monument,america,cen Izvor: Shutterstock

"Kratkoročno, ovo će stvoriti radna mjesta i pomoći u pružanju financijske uključenosti tisućama ljudi izvan formalne ekonomije", rekao je Bukele na konferenciji o bitcoinima na Floridi, dodajući da bi to moglo potaknuti ulaganje u zemlju.

Na Twitteru je Bukele napisao: „Bitcoin ima tržišnu granicu od 680 milijardi dolara. Ako se 1% uloži u El Salvador, to bi povećalo naš BDP za 25%. S druge strane, bitcoin će imati 10 milijuna novih potencijalnih korisnika i najbrže rastući način za prijenos 6 milijardi dolara godišnjih doznaka.

 Izvor: Twitter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost