EPOREZNA: Izdavanje poreznih potvrda | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EPOREZNA: Izdavanje poreznih potvrda

Autor Krunoslav Ćosić

Zahtjev za izdavanje poreznih potvrda i zahtjev Izdavanje /izmjena PK (Porezne kartice) može se dostaviti i NIAS vjerodajnicom sigurnosne razine 2

  Izvor: Pixabay

Zahtjev za izdavanje poreznih potvrda i zahtjev Izdavanje /izmjena PK (Porezne kartice) može se dostaviti i NIAS vjerodajnicom sigurnosne razine 2

Iz Porezne uprave stiže dobra vijest jer se NIAS vjerodajnicama sigurnosne razine 2 smatraju ePass, ePošta, a i [email protected] korisničko ime i lozinka priznati su na NIAS listi vjerodajnica.

Iz Porezne uprave podsjećaju za koje se sve potvrde može podnijeti Zahtjev za izdavanje porezne potvrde putem sustava ePorezna:
• Potvrda o stanju duga (npr. u svrhu bankovnog poslovanja, sudjelovanja na javnom natječaju, za potrebe HZZ-a, dobivanje potpore i dr.)
• Potvrda o visini dohodaka i primitaka (npr. u svrhu reguliranja prava na dodjelu stipendije, prava iz sustava socijalne skrbi, subvencioniranja i/ili utvrđivanja cijene vrtića, obrade EU obrazaca, bankovnog poslovanja, na osobni zahtjev i dr.)
• Potvrda o visini dohotka (kalendarska godina od 2005. do 2013., npr. za potrebe Općinskog suda, MUP-a, osobni zahtjev i dr.)
• Potvrda o rezidentnosti /nerezidentnosti (u svrhu dokazivanja statusa rezidentnosti /nerezidentnosti)
• Potvrda o imovnom stanju (npr. oslobođenje od plaćanja upravne pristojbe, oslobođenje od plaćanja javnobilježničke pristojbe i dr.)

Porezna uprava poziva porezne obveznike da koriste navedene usluge ePorezne te na vrlo jednostavan način, bez dolaska u ispostave Porezne uprave i plaćanja upravnih pristojbi na zahtjeve, ispunjavanju svoje zakonske obveze i ostvaruju svoja prava.