ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Što je H7 deklaracija i čemu služi | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Što je H7 deklaracija i čemu služi

Autor Krunoslav Ćosić

Prilikom carinjenja pošiljaka iz inozemstva od 1. srpnja koristi se nova vrsta uvozne carinske deklaracije

  Izvor: Shutterstock

Od početka srpnja ove godine ukinuta je porezna olakšica pri uvozu pošiljaka vrijednosti do 22 EUR. Od 1. srpnja sve pošiljke vrijednosti do 150 EUR (1.135 HRK) bit će oporezive. Dakle, ukinuto je oslobođenje od plaćanja PDV-a pri uvozu dobara nekomercijalne naravi sadržanih u malim pošiljkama, poslanih primatelju kao pismo ili paket čija ukupna vrijednost ne prelazi 22 EUR, odnosno 160 kuna.

To znači da se od 1.7.2021. na sve pošiljke (bez obzira na njihovu vrijednost) koje dolaze iz trećih zemalja i koje se isporučuju na temelju prodaje na daljinu (e-trgovine), naplaćuje PDV pri uvozu.

Primjena carinskog postupka ovisi o tome primjenjuje li se IOSS postupak, posebni postupak za prijavu i plaćanje PDV-a ili „standardni“ postupak uvoza. Carinski propisi odgovarajuće su prilagođeni te je uvedena nova vrsta uvozne carinske deklaracije – H7 deklaracija.

O čemu se radi objavit ćemo sutra na Smartlife.hr, a do tada ne propustite saznati kad će konačno, nakon četiri mjeseca čekanja, biti predstavljen jedan od najmoćnijih pametnih telefona u 2021. Zavirili smo u novi Audi RS 3 s okruglih 400 KS i dva velika ekrana u sportski orijentiranom interijeru. Vratili smo se 42 godine unatrag, u vrijeme Sonyjevog Walkmana te provjerili na koje načine ljudi najčešće slušaju glazbu u pokretu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI