Dobra vijest za korisnike EU digitalne COVID potvrde o cijepljenju | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Dobra vijest za korisnike EU digitalne COVID potvrde o cijepljenju

Autor Igor Martić

Trajanje ranije izdanih potvrda automatski se produžuje i nije potrebno ponovno podnositi zahtjev

  Izvor: AKD

Do sada je trajanje EU digitalne COVID potvrde o cijepljenju u Hrvatskoj bilo 210 dana. S obzirom da su prve cijepljene osobe u Hrvatskoj drugu dozu cjepiva protiv bolesti Covid-19 dobile u siječnju, uskoro bi im to cjepivo trebalo prestati vrijediti.

Od 23. srpnja 2021. EU digitalne COVID potvrde o cijepljenju vrijede 270 dana sukladno odluci Nacionalnog Stožera Republike Hrvatske. Novo trajanje potvrda odnosi se na sve nove potvrde kao i za one ranije izdane. Građani koji su već ishodili svoje potvrde neće morati ponovno tražiti izdavanje jer će im trajanje postojećih automatizmom biti produženo.

EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju mogu dobiti osobe koje su cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) te osobe koje su cijepljenje s dvije doze različitih cjepiva koja se primaju u dvije doze, primjerice, osoba je primila prvu dozu cjepiva AstraZeneca, drugu Pfizer. Potvrda će u oba slučaja, sukladno novim pravilima, biti valjana 270 dana od dana cijepljenja drugom dozom.

  Izvor: AKD

Osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi (Janssen) od sad potvrdu mogu zatražiti 15. dan od primitka doze cjepiva. Potvrda će im također biti valjana 270 dana od dana cijepljenja. Potvrdu mogu zatražiti i osobe koje su cijepljene jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan test. Potvrdu mogu zatražiti od dana cijepljenja te će im ona vrijediti 270 dana.

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Mobilna aplikacija CovidGO omogućuje provjeru statusa EU digitalne COVID potvrde, a prethodno ju je potrebno pohraniti u digitalni novčanik aplikacije. Aplikacija je upravo nadograđena te građani od ovoga tjedna mogu svoje potvrde pohraniti i u digitalni novčanik mobilne aplikacije CovidGO, koji brine i o statusu potvrda. U aplikaciji će uz datum valjanosti biti vidljiva zelena kvačica √ ili crveni X koji signaliziraju o trenutnom statusu potvrde u skladu s hrvatskim pravilima verifikacije.

Građani koji svoju potvrdu prime putem e-maila na mobilnom uređaju istu mogu spremiti u digitalni novčanik klikom na poveznicu iz e-maila u kojem se nalazi i lozinka. Ranije izdane potvrde građani mogu spremiti skeniranjem QR koda te unošenjem lozinke s potvrde.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI