ŠESNAESTI, A PRVI U SVIJETU Ovo je grad u kojem se koristi najbrži 5G internet | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŠESNAESTI, A PRVI U SVIJETU Ovo je grad u kojem se koristi najbrži 5G internet

Analiza stvarnih 5G mjerenja brzina prijenosa podataka u većim gradovima širom svijeta

 Izvor: - / Hemis / Profimedia

Južna Koreja ima najveće brzine downloada podataka putem 5G mreže u svijetu. Prosjek brzine je 361 Mb/s. Slijede Tajvan s 309,9 Mb/s i Ujedinjeni Arapski Emirati s 269 Mbps. Analiza je pokazala da je iskustvo korištenja 5G-a u vodećim gradovima bilo znatno bolje od nacionalnog prosjeka.

Mjerenja je u velikim svjetskim gradovima sredinom travnja 2021. obavila tvrtka za mobilnu analitiku Opensignal, a mjerenja se odnose na stvarne brzine, u svim 5G frekvencijskim spektrima.

Jeonju
Jeonju
Izvor: - / Hemis / Profimedia

Rezultati pokazuju da šesnaesti po veličini grad u Južnoj Koreji, Jeonju, ima najveće 5G brzine od svih gradova u svijetu, a njegovi stanovnici mogu uživati u prosječnoj brzini preuzimanja od 415,6 Mb/s. To je 15 posto brže od nacionalnog prosjeka u zemlji.

Tajvanjski grad Hsinchu City može se pohvaliti drugom brzinom brzinom preuzimanja preko 5G-a pri 360,1 Mbps, dok Rijad zaokružuje prva tri grada s prosječnom brzinom downloada od 317,3 Mbps.

Dubai
Dubai
Izvor: Gallo Images / Alamy / Profimedia

Na listi slijede Dubai s 285,4 Mb/s, Tokio omogućuje brzine do 277,5 Mb/s, a Melbourne 257,6 Mb/s. Zatim slijede tri europska grada: Zurich s 245,1 Mb/s, Dublin s 194 Mb/s te Barcelona sa 188,8 Mb/s. Deseti je na listi Calgary uz brzine do 184,1 Mb/s.

U Hrvatskoj je tek raspisan natječaj za dodjelu kocensija za 5G, a zatim slijedi izgradnja mreže. Frekvencijski pojasevi koji će se ponuditi u postupku javne dražbe su:

• 758-788/703-733 MHz
• 3400-3800 MHz
• 26,5-27,5 GHz

indicator,symbol,infographic,data,gadget,high,signal,dashboard,e Izvor: Shutterstock

Za frekvencijski pojas 700 MHz su određene sljedeće obveze pokrivenosti:
1. Pokrivenost područja 5G signalom određene razine kako bi se osigurala usluga zadovoljavajuće kvalitete na otvorenom prostoru
2. Pokrivenost pojedinih transportnih pravaca određenom razinom 5G signala
3. Pokrivenost područja koja nisu pokrivena odgovarajućom razinom signala (moguće pokrivanje 4G ili 5G signalom)
4. Pokrivenost područja od posebnog interesa koja nisu pokrivena odgovarajućom razinom signala (moguće pokrivanje 4G ili 5G signalom).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost