U ROAMINGU KAO KOD KUĆE Svoj 5G telefon možete koristiti u Njemačkoj | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U ROAMINGU KAO KOD KUĆE Svoj 5G telefon možete koristiti u Njemačkoj

Autor Krunoslav Ćosić

Nakon Mađarske (Magyar Telekomom) Hrvatski Telekom omogućuje 5G roaming i u Njemačkoj

  Izvor: Natanael Natanael Alfredo Nemanita Ginting / Alamy / Alamy / Profimedia

5G mreža dostupna je u više od 5000 njemačkih i 76 hrvatskih gradova, pohvalili su se iz Hrvatskog Telekoma koji je na naše tržište prvi uveo 5G uslugu. 5G roaming u Njemačkoj ostvaren je u suradnji s Deutsche Telekomom.

Ne samo što korisnici HT-a s 5G telefonima i drugim uređajima mogu koristiti njemačku 5G mrežu nego i obrnuto – i Njemački korisnici u Hrvatskoj mogu koristiti 5G mrežu Hrvatskog Telekoma koja je pokrenuta krajem listopada 2020. godine.

  Izvor: Hrvatski Telekom

Komercijalna 5G mreža Hrvatskog Telekoma na 2,1 GHz neprestano se razvija i trenutno pokriva 76 hrvatskih gradova, 11 općina i 2 milijuna stanovnika. Deutsche Telekom je svoju komercijalnu 5G mrežu u Njemačkoj pokrenuo u rujnu 2019. godine i ona u ovom trenutku koristi frekvencije od 2,1 GHz i 3,6 GHz te pokriva više od 66 milijuna ljudi u više od 5000 gradova. Od toga više od 50 gradova koristi prednosti brze mreže na 3,6 GHz.

Uz 5G uređaj korisnici trebaju imati aktivnu pretplatničku tarifu koja podržava 5G mogu te bez dodatne naknade mogu uživati u prednostima 5G mreže Deutsche Telekoma u područjima pokrivenima s 5G-om, a sukladno roaming uvjetima temeljenim na principu „u roamingu kao kod kuće“ i politici pravedne uporabe za EU roaming, koja je uključena u njihovu tarifu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI