GLINA DOBILA STEM CENTAR 'Djeca sada mogu unaprijediti tehnološku pismenost' | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GLINA DOBILA STEM CENTAR 'Djeca sada mogu unaprijediti tehnološku pismenost'

Autor Krunoslav Ćosić

U jednoj od ulica koje su najviše nastradale u potresima koji su pogodili Glinu i okolicu djeca će stjecati nove vještine i iskustva

  Izvor: Vertiv

Računala, školski stolovi i stolice te pribor za rad donacija su tvrtke Vertiv koja je, u suradnji s udrugom “Ljudi za ljude”, omogućila otvorenje STEM centra Glina s ciljem pružanja edukativnog sadržaja najmlađim stanovnicima Gline, ali i okolice.

Djeca od sada imaju priliku unaprijediti tehnološku pismenost te steći nove vještine i iskustva u svom gradu. U prvim radionicama programiranja u programskom jeziku Scratch sudjelovala su djeca nižih razreda, gdje je radionica završila s pozitivnim reakcijama polaznika.

  Izvor: Vertiv

U planu su tijekom ljeta tečaj škole novinarstva kao i radionice razne tematike koje će privući interes javnosti te pomoći u razvijanju novih lokalnih talenata.

Od 2019. godine Vertiv, svjetski dobavljač infrastrukture za podatkovne centre, komunikacijske mreže te komercijalna i industrijska postrojenja, potpisnik je Povelje o volontiranju zaposlenika, prvom inicijativom takve vrste u Europi kojom se potiče sustavni pristup i aktivnije promicanje volontiranja, a pokrenuli su je Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI