SPREMAN JE ZA BUDUĆNOST: Ovo je najsuvremeniji podatkovni centar u našoj regiji | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SPREMAN JE ZA BUDUĆNOST: Ovo je najsuvremeniji podatkovni centar u našoj regiji

Autor Smartlife

Centar se nalazi na površini od četiri hektara, a dva objekta će u punom kapacitetu imati instaliranu snagu od 14 MW. Interesantni su uvjeti koje je centar morao ispuniti, poput lokacije tektonskih ploča u slučaju potresa, preleta zrako

  Izvor: Smartlife

Centar se nalazi na površini od četiri hektara, a dva objekta će u punom kapacitetu imati instaliranu snagu od 14 MW. Interesantni su uvjeti koje je centar morao ispuniti, poput lokacije tektonskih ploča u slučaju potresa, preleta zrakoplova…

Državni data centar u Kragujevcu, koji je otvoren i pušten u probni rad u prosincu prošle godine, predstavlja najsuvremeniji objekt ovog tipa u ovom dijelu svijeta. Namijenjen je čuvanju podataka i opreme, a objekti ukupne površine od oko 14.000 metara kvadratnih sastoje se od 1080 REK ormara.

Objekt je projektiran i izgrađen po najvišim tehničkim i sigurnosnim standardima te ispunjava najviši standard pouzdanosti od 99,995% tj. TIER 4. Kragujevac je morao ispuniti najviše kriterije koji se traže za izgradnju podatkovnog centra: uz sveučilište i blizinu autoceste bitan kriterij bila je i lokacija na drugoj tektonskoj ploči u odnosu na Beograd.

Nadalje, napravljen je i stogodišnji plan plavljenja, morali su biti izbjegnuti koridori redovnih letova zrakoplova, potrebna je dovoljna udaljenost od brane, kemijskih postrojenja, aerodroma i vojne industrije. Bitna je i povoljna statistika potresa u prethodnih 100 godina, a potrebna je i redundantna telekomunikacijska, energetska i ostala neophodna infrastruktura.

Usluge centra koristit će državna uprava i lokalna samouprava te komercijalni korisnici, a dio resursa dostupan je i naučno-tehnološkim parkovima te startupovima kojima je potreban moderan infrastrukturni objekt od neprocjenjivog značaja za dalji razvoj elektronskih usluga i sigurnog čuvanja podataka građana i privrede.

Svoje podatke u ovom objektu skladište i američki IBM i kineski Huawei kao i brojne srpske IT kompanije koji su već potpisale komercijalne ugovore.

Državni data centar u Kragujevcu
Izvor: Youtube