OVO SE NEĆE SVIDJETI KORISNICIMA TIKTOKA Uvode se ograničenja | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVO SE NEĆE SVIDJETI KORISNICIMA TIKTOKA Uvode se ograničenja

Popularna društvena mreža uvodi stroga ograničenja za najmlađe korisnike

 Izvor: Aleksey Zotov / Alamy / Alamy / Profimedia

TikTok je društvena mreža koja je prije nekoliko godina eksplodirala preko noći kada je broj korisnika u pitanju, a od samog osnivanja redovno se provlači po sudovima zbog različitih društvenih, političkih i ekonomskih razloga; sada uvodi ograničenja za najmlađe korisnike.

Novi val mjera koje će ova mreža uvesti zaštitit će ih od potencijalnih novih tužbi, a u istom trenutku uvode i zaštitne mjere za tinejdžere. Prva “zabrana” odnosi se na korisnike od 13 do 15 godina kojima će poslije 21 sat biti isključene obavijesti kako bi se smanjio pritisak društvenih mreža na tinejdžere u osjetljivim godinama. Slično ograničenje provest će se i na korisnike od 16 i 17 godina kojima će obavijesti biti ugašene poslije 22 sata.

 Izvor: TikTok

Istraživanja provedena za ove starosne grupe pokazuju da su tinejdžeri u ovim godinama podložni pritisku koji kreiraju društvene mreže. Pored izazivanja ovisnosti, pritisak može izazvati ozbiljne socio-psihološke poremećaje i depresiju.

Pored obavijesti, TikTok uvodi ograničenja za privatne poruke, dodatno proširujući već postojeće ograničenje za korisnike ispod 16 godina. Sada će računi čiji vlasnici imaju 16 i 17 godina imati isključene privatne poruke koje će morati aktivirati u podešavanjima računa. Za mlađe od 16 godina se ništa ne mijenja, poruke su im i dalje onemogućene.

 Izvor: TikTok

Velika popularnost TikTok mreže kod mlađih korisnika dovela je do toga da se polako gubi kontrola i razumijevanje nad stvarima kao što je publika koja vas prati. Kako bi se ovo poboljšalo, video snimci korisnika ispod 16 godina se neće moći preuzimati preko ove platforme dok će oni od 16 i 17 godina imati podešavanja kojima će moći kontrolirati ovu opciju, a ona će biti isključena, kao i s porukama.

Pored toga, kada netko mlađi od 16 godina objavi video dobit će poruku koja će mu dopustiti da odabere koji će korisnici moći pogledati njihov video.

Tik Toks That Extended Summer
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost