8 SAVJETA: WhatsApp aplikacija radit će vam još bolje | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

8 SAVJETA: WhatsApp aplikacija radit će vam još bolje

Autor Smartlife

Trošit će manje interneta i neće vas toliko često uznemiravati

 WhatsApp.jpg Izvor: WhatsApp

Vrijeme je za proljetno čišćenje WhatsApp aplikacije. Pripremili smo savjete vezane uz 8 postavki koje bi trebali svi promijeniti, prema mišljenju samih kreatora aplikacije, a oni vjerojatno znaju najbolje, zar ne?!

Ukoliko želite da vam aplikacija radi glatko i bez "štucanja", u nastavku teksta slijede savjeti za digitalno čišćenje. Direktno iz WhatsAppa. Pored toga što ćete očistiti prostor i izbrisati stare grupe, ova vam aplikacija neće donijeti dodatne neželjene troškove.

"Što više živimo online životima to se više moramo zaštitimi, zbog čega su vaši pozivi i poruke u WhatsApp sustavu zaštićeni end-to-end enkripcijom (s jednog kraja na drugi)" – ističe glasnogovornica kompanije WhatsApp te dodaje:

"To znači da nitko ne može čitati vaše poruke, čak ni WhatsApp! Naša aplikacija nudi i dodatna podešavanja koja će pomoći korisniku u kontroli svojeg računa i privatnosti kao što je dvostruka autentifikacija. Mi predlažemo digitalno proljetno čišćenje, ne samo kako biste očistili internu memoriju već i kontrolu vaše privatnosti i sigurosti".

1. Očistite memoriju

Ne dopustite da medijski sadržaj zatrpa vašu memoriju. Iskoristite WhatsApp funkciju Manage Storage kako bi pregledali i izbrisali podatke veće od 5 megabajta individualno provjerite razgovore kako biste vidjeli koliko prostora zauzimaju. Možete ih brzo arhivirati, očistiti i izbrisati sve vaše razgovore kroz nekoliko jednostavnih klikova - posjetite Chats u postavkama (Settings).

2. Zaštite memoriju telefona

Želite li zaustaviti fotografije i video snimke da se automatski čuvaju na vašem uređaju? Uđite u opciju Chats i deaktivirajte Save to Camera Roll.

3. Ograničite potrošnju podataka

Možete sami postaviti automatska preuzimanja, kontrolirati kad i gdje ćete skinuti podatke ili medijski sadržaj, što će vam uštedjeti mobilni internet. Posjetite opciju Storage and Data u postavkama aplikacije pa izaberite da se fotografije, audio, video i ostali sadržaji preuzimaju isključivo preko Wi-Fi mreže, a ne mobilnog interneta ili isključite automatsko preuzimanje izborom opcije Never (to znači da će se sadržaji skidati samo ukoliko kliknete na njih).

4. Napustite, onesposobite ili arhivirajte neželjene grupe

Jeste li članovi grupa koje više nisu aktivne? Možete ih brzo napustiti ili ih utišati i arhivirati ukoliko ne želite da vam stižu poruke od njih. Otvorite takvu grupu, kliknite na njen naziv i pronađite opciju Exit Group ili Mute.

Alternativno, kliknite i držite naziv te grupe pa potom izaberite Exit Group ili Archive. Svi ostali članovi grupe dobit će obavijest da ste grupu napustili, ali ne i kad je utišate ili arhivirate.

5. Uključite poruke koje nestaju

Jednom kad uključite ovu opciju sve nove poruke u razgovorima će nestati nakon sedam dana ili nekog drugog vremena koje možete definirati sami. Otvorite aplikaciju, kliknite na ime kontakta i pronađite opciju Disappearing Messages pa je uključite.

6. Ažurirajte postavke privatnosti

Vi kontrolirate tko može vidjeti vaše pročitane poruke, kad ste posljednji put vidjeli poruku, informacije o vama (About) kao i profilnu fotografiju. Uđite u Account koji se nalazi u postavkama, kliknite na Privacy i promijenite sve ove opcije, namjestite tako da ih svatko može vidjeti, samo vaši kontakti ili nitko tako da je odluka potpuno vaša.

7. Blokirajte neželjene korisnike

Brzo i lako blokirajte nekog na WhatsApp aplikaciji. Posjetite Privacy pa potom kliknite na Block i te dodajte kontakte ili nepoznate brojeve koje želite blokirati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

8. Postavite dvostruku potvrdu/verifikaciju

Želite li aktivirati dodatni nivo zaštite? Dvostruka verifikacija je opcijska mogućnost koja dodaje više sigurnosti na WhatsApp račun. Kako biste je uključili otvorite postavke, kliknite na Account pa potom i na Two-Step Verification, izaberite Enable i postavite PIN.

Jednom kad je aktivirate imate opciju utipkati i mail adresu, što omogućuje WhatsAppu da vam pošalje email s linkom/stranicom koja vam omogućava ponovno postavljanje iste u slučaju da zaboravite vaš PIN, a uz to vam pomaže sačuvati račun.