CALL RECORDING APLIKACIJE: Neće više biti dostupne | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

CALL RECORDING APLIKACIJE: Neće više biti dostupne

Autor Smartlife

Google iz svoje trgovine izbacuje sve aplikacije koje snimaju telefonske razgovore

 Snimanje-poziva.jpeg Izvor: Google

Neki (uglavnom privatni) korisnici, iz određenih razloga, žele snimati svoje telefonske razgovore. Iako su takve aplikacije dostupne u Appleovoj trgovini s aplikacijama, Google je odlučio takve aplikacije od 11. svibnja 2022. ukloniti iz svoje Play Store trgovine.

Google je iz Android sustava, zbog raznoraznih pravnih okolnosti i očuvanja privatnosti korisnika, ukinuo sistemsku aplikaciju za snimanje govornih poziva još od Android verzije 10. Sad, na pragu Android 13 operativnog sustava Google će se „obračunati“ i sa svim aplikacijama trećih strana koje omogućuju snimanje telefonskih razgovora.

Od kraja travnja 2022. godine bit će izbačene sve ovakve aplikacije koje koriste Accessibility API Google kompanije u svrhu korištenja za aplikacije za snimanje razgovora s ili bez informiranja druge strane.

Izuzete od ovog pravila bit će jedno sistemske aplikacije pojedinih kompanija koje objavljuju te kompanije službeno na svojim Google Play računima. Te aplikacije će moći preuzeti tj. ažurirati samo korisnici koji ih imaju na svojim uređajima.

Aplikacije za snimanje razgovora su problem tj. zakonski su regulirane u mnogim državama, zbog čega neke od popularnih aplikacija više nisu dostupne u nekim državama, a sad se mogu naći jedino kao sistemske aplikacije kompanija Xiaomi, Google (Pixel) i još nekih.

Nakon 11. svibnja niti jedna samostalna aplikacija za snimanje poziva neće biti dostupna u Google Play trgovini, ali ove aplikacije ne treba miješati s klasičnim diktafon aplikacijama ili snimačima zvuka koji će i dalje biti dostupni za preuzimanje kao i sistemske aplikacije gotovo svih telefona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI