VIŠE NAS TO NEĆE IRITIRATI: Apple ukida captcha verifikaciju | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VIŠE NAS TO NEĆE IRITIRATI: Apple ukida captcha verifikaciju

Autor Smartlife

Više nećemo morati dokazivati da nismo botovi

 captcha-iphone.jpeg Izvor: UNSPLASH

Apple će za korisnike iOS 16, iPadOS 16 i macOS Ventura ukinuti captcha verifikaciju. Dodirivanje slika semafora ili dešifriranje iskrivljenog teksta kako biste dokazali da ste čovjek uskoro će biti rjeđa smetnja za iPhone korisnike. Apple za iOS 16 uvodi podršku za zaobilaženje captcha verifikacije na podržanim stranicama i aplikacijama.

Nova korisna funkcija može se naći u aplikaciji Postavke pod Apple ID >Password & Security >Automatic Verification. Kada je omogućena, Apple kaže da će iCloud automatski i privatno verificirati vaš uređaj i Apple ID račun u pozadini, eliminirajući potrebu da vam aplikacije i stranice prikazuju captcha verifikaciju.

Apple je nedavno podijelio video s tehničkim detaljima o tome kako ova funkcija funkcionira, ali jednostavno rečeno Apple sustav potvrđuje da korisnik nije robot, predstavljajući ono što se zove token za privatni pristup aplikaciji ili web stranicama.

Ovaj novi sustav će ponuditi bolje korisničko iskustvo za zadatke kao što su prijavljivanje ili kreiranje računa, uz poboljšanu privatnost i pristupačnost korisnika u usporedbi s captcha verifikacijom.

"Tokeni za privatni pristup su moćna alternativa koja vam pomaže da identificirate HTTP zahtjeve s legitimnih uređaja i ljudi bez ugrožavanja njihovog identiteta ili osobnih podataka“, rekao je Apple u opisu WWDC 2022 video snimke koja se odnosi na tu temu.

Cloudflare i Fastly su već najavili podršku za tokene za privatni pristup, što znači da bi mogućnost zaobilaženja CAPTCHA verifikacije mogla doći do milijuna aplikacija i web stranica koje te platforme pokreću, a funkcija će se vremenom širiti.

U prvim beta verzijama iOS 16 i iPadOS 16 automatska verifikacija je omogućena. Apple najavljuje ovu funkciju i na macOS Ventura. Sva ažuriranja softvera su trenutno u beta verziji i bit će službeno dostupna nakon lansiranja iPhone 14 uređaja u rujnu 2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI