METODE ZA ZAŠTITU PODATAKA Koliko su vaši pametni uređaji stvarno zaštićeni? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

METODE ZA ZAŠTITU PODATAKA Koliko su vaši pametni uređaji stvarno zaštićeni?

Informacije se više ne nalaze toliko u papirnatom koliko u elektronskom obliku

Samsung_08 Izvor: Samsung

Potencijalna meta različitih hakera ili cyber kriminalaca su informacije iz digitalnog svijeta. Istovremeno, razvija se i zaštita korisnika, njihovih podataka i informacija od značaja.

Upotreba pametnih telefona povećala se za nevjerojatnih 70%, za što su zaslužne moderne tehnologije, ubrzani tempo života te utjecaj još uvijek aktualnih epidemioloških okolnosti, Nadalje,
korištenje zdravstvenih usluga preko pametnih telefona povećalo se za nevjerojatnih 500%, a i digitalne transakcije doživjele su porast popularnosti od 50%.

Različite aplikacije zahtijevaju od korisnika da unese svoje osobne podatke koji u najgorem slučaju mogu biti zlouporabljeni ako zaštita nije na nivou. Prijetnja takvih cyber napada sve je veća i veća, zbog čega se više ne pitamo hoće li se takav napad dogoditi, nego – kada.

Samsung_06 Izvor: Samsung

U suradnji s mnogobrojnim partnerima tvrtka Samsung neprestano unaprjeđuje već snažan sigurnosni sustav koji se bazira na softveru i hardveru, što uključuje sve od malog čipa do operativnog sustava pametnog telefona.

Velik napredak u tom segmentu ostvarila je tvrtka Google koja je još 2018. godine obnovila svoju politiku privatnosti te uvela pristupačnije upravljanje osobnim podatcima koji su povezani s Google servisima. Uz pomoć inovativnog čipa Google Titan M sigurnost na pametnim telefonima podignuta je na viši novo.

Android je osim učinkovitog postao i siguran operativni sustav pametnih telefona, a sigurnost uključuju i najnoviji pametni telefoni Samsung Galaxy A52s 5G te Galaxy Z Flip3 5G i Z Fold3 5G pa čak i najnoviji tableti poput Galaxy Tab S7 FE 5G.

Dodatna sigurnost dolazi i u obliku Google Play trgovine koja brine da korisnici uvijek preuzimaju uistinu certificirane, sigurne aplikacije.

Platforma Samsung Knox je od 2013. godine, s kontinuiranim pravovremenim ažuriranjima tijekom godina, nakon što je u početku bila platforma za korištenje u tvrtkama, vremenom napredovala u osobnu sigurnosnu platformu za pametne telefone s brojnim certifikatima koji potvrđuju snagu sigurnosti.

Samsung Knox Izvor: Samsung

Najveća prednost ove platforme je zaštita koja djeluje u realnom vremenu. Podatci konstantno kruže našim uređajima, a hakeri su uvijek spremni za napad. Zato Samsung Knox nikad ne spava kako bi ste vi mogli mirno spavati znajući da su vaši podatci uvijek sigurni u svakom trenutku.

Knox platforma je 2020. godine dobila Global Mobile (GLOMO) nagradu kao najbolja sigurnosna platforma u svojoj kategoriji. Isti tako, Gartner's May platforma je nagrađena s visokom ocjenom 27 od 30 za razinu sigurnosti, a platforma je osvojila i nagradu Glomo 2020 za najbolju mobilnu inovaciju u građevinarstvu, najveću ocjenu 6+ za Evaluation Assurance Level.

Samsung je razvio i aplikacije koje dodatne štite osobne podatke te ih kategoriziraju unutar posebnih zaključanih baza. Tako Samsung Pay šifrira podatke o plaćanju i čuva ih u zasebnom digitalnom trezoru dok Samsung Health također može izolirati osobne i zdravstvene podatke.

Samsung Digital Key može na sigurniji, digitalni način otključati automobil dok Intelligent Wi-Fi analizira promet i upozorava na riskantne situacije, a moguće ga je aktivirati u Wi-Fi postavkama u bilo kojem trenutku.

Samsung_01 Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost