TEMELJI SE NA STROJNOM UČENJU Otkriva zlonamjerne transakcije | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TEMELJI SE NA STROJNOM UČENJU Otkriva zlonamjerne transakcije

Autor Krunoslav Ćosić

SUZE imaju za cilj razvoj metoda automatske i poluautomatske detekcije zlonamjernih transakcija

 Strojno ucenje machine learning.jpg Izvor: Pixabay

Hrvatski Aircash je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) nositelj projekta koji ima za cilj razvoj metoda automatske i poluautomatske detekcije zlonamjernih elektroničkih platnih transakcija. Temeljen je na tehnikama strojnog učenja jer su moderne financijske usluge koje se konzumiraju digitalnim kanalima bez fizičke prisutnosti korisnika podložne sve većem skupu mogućih zloupotreba.

Glavni istraživački izazov projekta „Sustav za otkrivanje zlonamjernih elektroničkih platnih transakcija zasnovan na strojnom učenju - SUZE“ je izgraditi sustav koji će pružati sigurnosne mehanizme bez arušavanja iskustva korisnika. Osim toga, bitna je i uspostava balansa između interpretabilnosti, kao važnog regulatornog kriterija, i učinkovitosti modela strojnog učenja.

 Aircash & FER_22.JPG Izvor: Aircash

Cilj modernih financijskih usluga je zadovoljiti sve postojeće i anticipirati buduće regulatorne standarde kako bi osigurali sigurnost i zadržali povjerenje korisnika. Uz povećanja sigurnosti korisnika, slijede i nove usluge - analizom transakcijskih podataka izgradit će se korisnički profili koji će omogućiti procjenu rizika izdavanja kratkoročnih malih zajmova korisnicima platforme.

Vrijednost projekta je 4.811.567,36 kn, a sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu programa Konkurentnost i kohezija u iznosu od 3.473.213,67 kn. Aircash je financijska institucija s licencom European Banking Authority (EBA) i Hrvatske narodne banke (HNB) koja je važeća na području cijele EU. Aplikaciju koristi više od 200.000 korisnika, a uz Hrvatsku dostupna je i u nekoliko europskih zemalja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI