WhatsApp ažurira politiku privatnosti za korisnike u Europi | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

WhatsApp ažurira politiku privatnosti za korisnike u Europi

Autor Igor Martić

Odgovor je to na ogromnu kaznu koju im je regulator ispostavio

  Izvor: Profimedia

Zbog nedostatka transparentnosti nad načinom na koji tvrtka obrađuje korisničke podatke regulator za zaštitu podataka iz Republike Irske WhatsApp aplikaciji je odrezao ogromnu kaznu. WhatsApp je ažurirao politiku privatnosti za korisnike u Europi.

Predstavnik WhatsAppa rekao je za Mobile World Live da je izmijenjena politika uvedena 22. studenog 2021. nudeći detaljne informacije o podacima koje prikuplja od korisnika, zašto ih pohranjuje i kada se prikupljeni podaci brišu.

 WhatsApp (2) Izvor: WhatsApp

WhatsApp je također otkrio detalje o uslugama koje pružaju treće strane i zašto se podaci dijele preko granica. No, ponudio je jamstva da promjene ne utječu na način na koji usluga razmjene poruka radi ili obrađuje korisničke podatke.

DPC, Komisija za zaštitu podataka Republike Irske (Data Protection Commission) ima nadležnost jer se europsko sjedište WhatsAppa, to jest tvrtke Meta, nalazi u toj državi. U rujnu je regulator protiv WhatsAppa izrekao rekordnu kaznu od 225 milijuna eura, a razlog je propust u privatnosti.

WhatsApp i dalje osporava nalaze koji se temelje na DPC-ovoj istrazi započetoj 2018. Uz novčanu kaznu, DPC je naredio WhatsAppu da poduzme "niz određenih korektivnih radnji".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI