FOKUS NA SIGURNOSTI Ovaj internetski pretraživač sve je popularniji | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FOKUS NA SIGURNOSTI Ovaj internetski pretraživač sve je popularniji

Autor Smartlife

DuckDuckGo sve je popularniji jer ne zloupotrebljava podatke korisnika

 Duck.jpg Izvor: DuckDuckGo

DuckDuckGo iz godine u godinu napreduje. Tijekom 2020. godine zabilježio je rast od čak 62% kada je broj dnevnih pretraga u pitanju.

 Duck (5).jpg Izvor: DuckDuckGo

Web preglednik DuckDuckGo se fokusira na sigurnost korisnika te zahvaljujući tome bilježi konstantan uspon kada je popularnost u pitanju. Privatnost internet građana je svakoga dana sve više ugrožena pa potreba za sigurnim načinima pretrage raste.

Preglednik DuckDuckGo postoji već neko vrijeme, od 2008. godine, a u posljednjih nekoliko godina se bitno promijenio i time privukao veći broj korisnika koji žele sigurnost. Budući da ne prikuplja podatke o korisnicima, u okviru ovog preglednika nema reklama ni kolačića, a kombinacija s TOR softverom ga čini potpuno anonimnim.

 Duck (3).jpg Izvor: DuckDuckGo

DuckDuckGo je alternativa svim drugim preglednicima, a procjenjuje se da će ubuduće biti sve popularniji jer sprječava zloupotrebu podataka. Ne koristi informacije koje prikuplja Google pa korisnici svaki put „kreću od nule“ budući da se ne čuva ni povijest pretraživanja niti bilo kakvi drugi podaci uz pomoć kojih se na drugim preglednicima kreiraju korisnički profili.

Tako DuckDuckGo iz godine u godinu napreduje - siječnju 2021. godine prosječan broj dnevnih pretraga iznosio je oko 90 milijuna, a 11. siječnja je premašio 102 milijuna čime je postavljen novi rekord.

 Duck (2).jpg Izvor: DuckDuckGo

Na kraju 2021. godine već može da se pohvali sa stabilnih 100 milijuna pretraživanja na dnevnom nivou, ali i s rastom od 55%. Iz kompanije kažu da za razliku od drugih DuckDuckGo ne prati ponašanje korisnika te ono što pretražuju na internetu. Umjesto da stvara profile na temelju kojih nudi personalizirane reklame, ovaj preglednik oglase prikazuje na bazi termina koji se upisuju u polje za pretraživanje.

What is DuckDuckGo and How Does It Work?
Izvor: Youtube

Usprkos tome što je Google i dalje dominantan kada je pretraživanje interneta u pitanju, DuckDuckGo se polako probija. Broj korisnika i pretraživanja se stalno povećava, najvjerojatnije zbog toga što su građani sve više frustrirani načinima na koje druge kompanije koriste njihove privatne podatke.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI