SIGN-IN SAVJETI Učinite prijavu sigurnijom i praktičnijom | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SIGN-IN SAVJETI Učinite prijavu sigurnijom i praktičnijom

Za većinu nas lozinke su prva linija obrane kojima štitimo naše digitalne živote

Google lozinke sigurnost.jpg Izvor: Google

Međutim, upravljanje većim brojem jakih lozinki nije uvijek zgodno, što mnoge ljude navodi da traže prečace (tj. ime psa + rođendan) ili da u potpunosti zanemare najbolje prakse za zaporke, što ih otvara online rizicima. Google donosi zanimljive i korisne savjete.

Učinite prijavu lozinkom besprijekornom i sigurnom

Google svakodnevno provjerava sigurnost 1 milijarde zaporki kako bi zaštitio vaše račune od hakiranja. Googleov upravitelj lozinki (Password Manager), ugrađen izravno u Chrome, Android i aplikaciju Google koristi najnoviju sigurnosnu tehnologiju kako bi se vaše lozinke zaštitile na svim web lokacijama i u aplikacijama koje koristite.

Alat olakšava stvaranje i korištenje jakih i jedinstvenih lozinki na svim vašim uređajima, bez potrebe za pamćenjem ili ponavljanjem svake od njih.

Predlaganje lozinke.jpg Izvor: Google

Na iOS-u možete odabrati Chrome za automatsko popunjavanje spremljenih zaporki i u drugim aplikacijama. To znači da vaše iskustvo prijave kreće od pamćenja i upisivanja lozinke na svakoj pojedinačnoj web lokaciji do doslovno jednog dodira. Uskoro ćete moći iskoristiti prednosti Chromeove snažne značajke generiranja lozinki za bilo koju iOS aplikaciju, slično kao što automatsko popunjavanje s Googleom danas radi na Androidu.

Google u aplikaciji Google uvodi značajku koja vam omogućuje pristup svim lozinkama koje ste spremili u Google Password Manager izravno s izbornika aplikacije Google. Ova poboljšanja osmišljena su kako bi vaše iskustvo sa zaporkama učinili lakšim i sigurnijim – ne samo na Googleu, već i na cijelom webu.

Provjera u dva koraka (2SV)

Osim lozinki, znamo da drugi (dodatni) oblik provjere autentičnosti dramatično smanjuje šanse napadača da dobije pristup vašem računu. Provjera u dva koraka (2SV odnosno 2 step verification) jedan je od najpouzdanijih načina za sprječavanje neovlaštenog pristupa računima i mrežama. 2SV je najjači kada kombinira i "nešto što znate" (poput lozinke) i "nešto što imate" (kao što je vaš telefon ili sigurnosni ključ).

2SV 2 step verification.jpg Izvor: Google

Uz 2SV je dovoljan jednostavan dodir na vašem mobilnom uređaju kako biste dokazali da se zaista vi pokušavate prijaviti. Do kraja 2021. Google planira automatski prijaviti dodatnih 150 milijuna Googleovih korisnika u 2SV i zahtijevati od 2 milijuna YouTube kreatora da ga uključe.

Istovremeno, današnje 2SV opcije nisu prikladne za svakoga, stoga se radi na tehnologijama koje pružaju praktično, sigurno iskustvo provjere autentičnosti i dugoročno smanjuju oslanjanje na lozinke.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost