IZ ZELENE U LAŽNU RUŽIČASTU BOJU: Izgleda da se pojavio lažni WhatsApp | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IZ ZELENE U LAŽNU RUŽIČASTU BOJU: Izgleda da se pojavio lažni WhatsApp

Nije to nikakav WhatsApp 2 nego virus odnosno klasični malver koji se predstavlja kao legitimna aplikacija

 Izvor: WhatsApp

WhatsApp korisnici prijavljuju sporne poruke u kojima pošiljatelji šalju link do stranice koja će navodno promijeniti temu ove popularne aplikacije za dopisivanje. Umjesto standardne zelene boje, ta stranica će WhatsApp aplikaciju promijeniti u ružičastu boju.

Dakle, ne nasjedajte na prijevaru - ne postoji WhatsApp 2 niti je WhatsApp promijenio boju iz zelene u ružičastu. U linku piše da će korisnici dobiti i nove dodatne opcije, a sve izgleda kao da se radi o novoj verziji WhatsApp aplikacije. Ukoliko ste dobili takvu poruku, ni slučajno ne otvarajte tu stranicu!

 Izvor: Twitter

Link vodi do stranice na kojoj se može preuzeti apk file koji je već dobio i svoj hashtag #whatsapppink. Nakon preuzimanja aplikacije u suštini ste dopustili drugoj strani preuzimanje vašeg telefona i sadržaja koje imate na uređaju.

Kao i inače, savjetujemo da aplikacije na svoje pametne telefone instalirate samo iz trgovina aplikacijama - za Android je to Google Play trgovina, za Apple iOS je AppStore te za Huawei koristite AppGallery.

 Izvor: Twitter

WhatsApp ružičaste boje je primjer klasičnog malvera koji se predstavlja kao legitimna aplikacija. Glasnogovornik kompanije WhatsApp je istaknuo da "svatko može dobiti neobičnu, nekarakterističnu, sumnjivu poruku s bilo kojeg servisa, uključujući i e-mail".

Ukoliko se tako nešto dogodi, sugeriraju korisnicima da budu oprezni prije nego što odgovore ili se upuste u razmjenu: "U WhatsApp aplikaciji savjetujemo korisnicima da koriste alate koji se nalaze u samoj aplikaciju, kao što su slanje prijave, prijavljivanje kontakta ili blokiranje kontakta" - napominju iz te aplikacije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost