I GOOGLE NAKON APPLEA Nemojte im dopustiti da vas prate | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I GOOGLE NAKON APPLEA Nemojte im dopustiti da vas prate

Apple je s iOS 14.5 operativnim sustavom uveo opciju onemogućavanja praćenja u svim aplikacijama

 Izvor: Google

Anti-App Tracking je zaustavljanje praćenja korisnika pametnih telefona. Nakon Applea, i Google će omogućiti da aplikacijama zabranite praćenje, baš kao što to već čini Apple.

Bloomberg je objavio kako kompanija Google priprema opciju koja će aplikacijama onemogućiti da prati korisnike, ne samo kroz Android sustav nego i izvan njega. Ipak, sustav isključivanja praćenja kompanija Google i Apple će se razlikovati.

 Izvor: Google

Appleov iOS omogućuje odabir hoćete li dozvoliti praćenje za svaku od aplikacija posebno dok će Google, prema navodima upućenih izvora, to omogućiti za cijeli sustav - jednim potezom. Ova izuzetno značajna promjena za Android korisnike doći će kao dio novih Google Play servisa tijekom drugog dijela 2021. godine i Android 12 ažuriranja

Ipak, to će na većini pametnih telefona biti dostupno tek od početka 2022. godine. Korisnici koji odaberu da ih aplikacije ne prate više neće imati takozvani oglasni ID uz svoj račun. Kompanije, aplikacije i drugi oglašivači neće imati priliku slati personalizirane reklame.

 Izvor: Google

Google već dugo vremena oklijeva uraditi nešto ovakvo jer i sam zarađuje najviše novca od oglašavanja, ali je na kraju odlučio korisnicima ponuditi ovu opciju. Prema iPhone statistici, čak 96% korisnika koji imaju iOS 14.5 i noviji izabralo je da ih aplikacije ne prate!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost