Apple izbrisao spornu aplikaciju, ali Google to nije uradio | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Apple izbrisao spornu aplikaciju, ali Google to nije uradio

Jedna od najpopularnijih aplikacija za telefone ilegalno streama filmove i serije

 Izvor: Wiko

Najveće opravdanje koje Apple ima kada je u pitanju kontroliranje sadržaja u App Store trgovini je održavanje usluge sigurnom za korištenje kako se korisnicima ne bi podvaljivale mobilne aplikacije sumnjivom sadržaja, sumnjivih namjera i nadzora korisnika.

Zbog toga postoje striktne kontrole, ručno ocjenjivanje aplikacija, a sve kako bi se jamčilo da su aplikacije legitimne. Ipak, nerijetko se događalo da sistem zakaže te da neka sporna aplikacija prođe rigorozne testove.

Upravo takav slučaj dogodio se s popularnom aplikacijom Zoshy+. Ova besplatna aplikacija brzo se našla na listi najpopularnijih App Store aplikacija, a u pitanju je poznata igra Sudoku. Bar se tako činilo na prvi pogled.

Ispostavilo se da ova besplatna aplikacija pruža drugačije iskustvo. Otkriveno je da je u pitanju streaming platforma koja besplatno i ilegalno omogućava korisniku gledanje najnovijih filmova i serija, uključujući i sadržaj s Apple TV-a.

9To5Mac prenosi da je ilegalni streaming servis zaista radio, ali da su korisnici morali proći nekoliko "rundi" s reklamama kako bi pokrenuli sadržaj. Kada se ova aplikacija instalira i pokrene prvi put pojavit će se korisničko sučelje igre Sudoku, što se slaže i s fotografijama te aplikacije na službenoj stranici App Store trgovine.

Nekoliko sekundi poslije sav sadržaj se zatim mijenja sa sučeljem browsera u kojem se mogu pronaći filmovi i serije. Funkcionalnost te aplikacije je na poprilično iznenađujućem nivou, a brzo se popela na vrh liste najpopularnijih aplikacija.

Kada izuzmete naporne reklame i činjenicu da je u pitanju gledanje ilegalnih sadržaja, aplikacija bi zaista mogla proći kao legitimni konkurent Netflixu. I društvene su mreže dodatno utjecale na popularnost ove aplikacije - ima više od 2,6 milijuna pregleda objava.

Nakon njezine sve veće popularnosti i eksponiranosti Apple je bio primoran aplikaciju ukloniti iz App Store trgovine. Zoshy aplikacija je dostupna u Googleovoj Play Store trgovini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost