UPOZORENJE IZ GOOGLEA Propust otkriven u pregledniku Chrome | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UPOZORENJE IZ GOOGLEA Propust otkriven u pregledniku Chrome

Koristite li za pristup internetu Chrome, trebali biste ažurirati svoj pretraživač

 Izvor: Jeffrey Blackler / Alamy / Profimedia

Korisnici svih platformi trebali bi obaviti update pretraživača Chrome zbog "zero-day" propusta. Googleov Chrome browser koristi više od dvije milijarde korisnika, a upozorenje se odnosi na sve njih. Inače, to je već drugo takvo upozorenje unatrag tjedan dana.

Google je pronašao tzv. “zero-day“ ranjivost Chromea, s čime su hakeri upoznati, te propust aktivno iskorištavaju za različite tipove napada. Ne zna se previše koja je ranjivost u pitanju (CVE-2021-30554), ali je poznato da je pronađena u WebGL Java Script API-ju za renderiranje.

Jasan je razlog zašto Google za sebe želi zadržati što više informacija o ovom problemu. Dakle, svi korisnici Google Chrome preglednika na telefonima, tabletima i računalima trebali bi odmah ažurirati svoju aplikaciju tj. program.

Kako biste ažurirali Chrome samo pratite putanju Settings > Help > About Google Chrome. Nakon ažuriranja, Chrome bi trebao biti u verziji (najmanje) 91.0.4472.114. Ovo vrijedi za Windows, Linux, macOS, ali i korisnike mobilnih telefona.

web browser;phone app;google search bar;coffee cup;phone mockup;communication;technology;cell;cellphone;modern;internet;web;design;gadget;button;call;cellular;device;Google Pixel 3 XL;Smartphone;Google;Phone;Android;Screen;mockup screen;app screen;app list;Google Phone;Android Smartphone;Google Logo;Logo;White;Black;Plain background;Clean colour;desk;laptop;plant;coffee;phone on desk;smartphone on desk;Google Pixel 3 on desk;Search Engine;Google Chrome;wood grain;green plant;pot plant;clear coffee mug;latte;work desk;c;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Nicholas Fitzgerald / Alamy / Alamy / Profimedia

Google je prijavio da je s najnovijim ažuriranjem zakrpano još nekoliko značajnih propusta, od kojih je većina označena visokim prioritetom. Statistički, ovo je sedma “zero-day“ ranjivost i, kao što smo već rekli, druga kroz tjedan dana.

Ako neko vrijeme niste obnavljali verziju aplikacije Chrome (update) sad je pravi trenutak. I kompanija Microsoft upozorila je Windows korisnike na ovu ranjivost koja je očigledno problematična.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost