Novi način sigurnijeg i privatnijeg pretraživanja Googlea | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Novi način sigurnijeg i privatnijeg pretraživanja Googlea

Autor Igor Martić

Novi alat omogućuje dodatnu zaštitu povijesti pretraživanja spremljene na vašem Google računu

  Izvor: LEBLOND Catherine / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako je postavka Aktivnosti na webu i u aplikacijama (Web & App Activity) uključena, povijest pretraživanja sprema se na vaš račun kako bi se omogućilo personaliziranije iskustvo s Googleovim uslugama. Tu povijest pretraživanja možete pregledati i izbrisati u bilo kojem trenutku na stranici Moja aktivnost (My Activity).

  Izvor: Google

Dijelite li određeni uređaj s drugima (na primjer tablet) možete biti sigurni da drugi koji ga također koriste ne mogu ući u Moju aktivnost (My Activity) i pogledati vašu povijest pretraživanja. To je novi način kako možete postavite dodatnu zaštitu oko pretraživanja spremljenih na vašem računu.

Kad ste prijavljeni, od sada možete tražiti dodatnu potvrdu za Moju aktivnost (My Activity). Pomoću ove postavke morat ćete navesti dodatne podatke - poput lozinke ili dvofaktorske provjere autentičnosti - prije nego što se može pregledati puna povijest, objavio je Google na svojem blogu.

  Izvor: Google

Pomoću kontrole za automatsko brisanje možete odabrati da Google automatski i kontinuirano briše vašu povijest pretraživanja, zajedno s ostalim aktivnostima na webu i u aplikacijama, sa svog računa nakon tri, 18 ili 36 mjeseci. Za nove račune zadana opcija automatskog brisanja za Aktivnost na webu i u aplikacijama je 18 mjeseci, ali uvijek možete ažurirati svoje postavke ako želite.

Također možete isprobati novi način brzog brisanja zadnjih 15 minuta spremljene povijesti pretraživanja jednim dodirom gumba. Ova je značajka dostupna u aplikaciji Google za iOS, a u Android aplikaciju Google dolazi kasnije ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI