NA DARKNET FORUMU Prodaje se baza s 4 milijarde brojeva telefona | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NA DARKNET FORUMU Prodaje se baza s 4 milijarde brojeva telefona

Autor Smartlife

Velika je šansa da su i vaši kontakti u bazi s 3,8 milijardi brojeva baze Clubhouse aplikacije

  Izvor: Hitesh Choudhary

Čak i ako nikada niste koristili aplikaciju Clubhouse to ne znači da se vaš telefon ne nalazi u bazi. Naime, kada instalirate Clubhouse aplikaciju za ovu društvenu mrežu morate joj dopustiti pristup svim vašim kontaktima kako bi se provjerilo da li netko iz vašeg imenika koristi ovu aplikaciju.

U suštini, ovo znači da Clubhouse ima pristup svim vašim kontaktima koji koriste i ne koriste ovu aplikaciju. Od svog osnivanja Clubhouse platforma nije povezivana ni s jednim kontroverznim događajem, što se od sada mijenja.

  Izvor: ALEXANDER SHATOV, UNSPLASH

Clubhouse je do prije nekoliko dana zahtijevao pozivnicu za pridruživanje, a od 22. srpnja je otvoren za sve koji žele koriste aplikaciju. Na žalost, nedugo nakon njezinog debija za javnost izgleda da se dogodio ozbiljan problem te da je probijena zaštita i otuđena cijela baza podataka sa svim kontaktima korisnika.

Jedan od sigurnosnih istraživača primijetio je da je baza na prodaju na Darknet forumu i da, prema informacijama prodavača, sadrži 3,8 milijardi kontakata. Iako se radi o relativno novoj aplikaciji, činjenica da zahtijeva pristup svim vašim kontaktima objašnjava ogromnu bazu koju posjeduje Clubhouse.

  Izvor: Shutterstock

Prema informacijama koje je podijelio prodavač, aplikacija koja se instalira na telefon prolazi kroz vaš imenik i sve kontakte čuva u „tajnoj Clubhouse bazi“. Što znači da čak iako ne koristite i nikada niste čuli za Clubhouse, velika je šansa da se vaš broj i vaši drugi kontakti nalaze u spomenutoj bazi. U službenoj izjavi kompanije koja stoji iza Clubhouse aplikacije negira se bilo kakav sigurnosni propust koji bi mogao kompromitirati podatke korisnika ove mreže, navodeći da su u pitanju nasumično generirani brojevi telefona.

Clubhouse explained
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI