ZA MANJE OD MJESEC DANA Apple će predstaviti nove slušalice | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA MANJE OD MJESEC DANA Apple će predstaviti nove slušalice

Apple bi uskoro trebao predstaviti nove iPhone 13 modele, a izgleda da su procurili detalji o novim slušalicama

 Izvor: Apple

AirPods 3 će pomno pratiti naše zdravlje, pokazuju prve informacije o novim Apple AirPods 3 slušalicama koje bi Apple trebao predstaviti u rujnu.

Nedavno je objavljeno istraživanje koje je Apple proveo s Cornell sveučilištem koje ne spominje direktno AirPods slušalice, ali govori sve ostalo. Istraživanje je fokusirano na “brzinu disanja”, kliničku metriku koja se koristi za procjenu općeg zdravlja i fizičke spremnosti.

Istraživanje dalje istražuje pristup procjene brzine disanja na osnovu kratkih audio segmenata nakon fizičke aktivnosti odraslih osoba. Podaci su prikupljeni od 21 osobe korištenjem slušalica prije, tijekom i nakon napornih vježbi. Brzina disanja je ručno dodana brojanjem udaha i izdaha.

 Izvor: Apple

Ako se pitate zbog čega je ovo bitno, istraživanje obuhvaća i odgovor na to pitanje. Procjena brzine disanja može ponuditi pristupačnu metodu za praćenje tijeka bolesti i stanja rada srca i pluća tijekom vremena.

Prema novim mogućnostima Appleovih uređaja koje se sve više spominju i koje se sve više fokusiraju na zdravlje ljudi, i same AirPods bi mogle biti od pomoći, ne samo sportašima nego i ljudima generalno.

Apple naglašava da, iako je brzina disanja bila u vezi s fizičkom aktivnosti a ne s detekcijom ostajanja bez daha i otežanog disanja, ova mjerenja mogu biti korisna i imati medicinsku primjenu. Apple je spominjao da će AirPods 3 imate neke nove zanimljive mogućnosti, ali malo tko se nadao ovome.

 Izvor: Apple

Od kad je 2015. godine predstavljen Apple Watch, zdravlje je definitivno jedna od sfera fokusa ove kompanije. Dodavanje detekcije rada srca, ECG, nivo kisika u krvi, detekcija pada i slično izdvojile su Apple Watch kao esencijalni alat za praćenje zdravlja svih nas. Sada se i slušalice priključuju ekosistemu.

Iako se nigdje eksplicitno ne spominju u istraživanju, slušalice koje se nalaze u blizini usta i nosa jasno nagovještavaju da su u pitanju AirPods modeli. Ako tome dodamo da su ove slušalice postale popularne i da se koriste za pričanje i slušanje glazbe, prostor za dodavanje novih mogućnosti je tu.

 Izvor: Apple

Detekcijom disanja koja se kvantificira Borg Dyspnea ljestvicom, AirPods slušalice mogu procijeniti ozbiljnost respiratornih problema, uključujući i bolest perifernih arterija. Samo ovo posljednje govori o kvaliteti mikrofona koji su ugrađeni u ove slušalice, mogu se koristiti za tako detaljne procjene.

Apple AirPods - Official Trailer
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost