Ovo je minimum radne memorije koju pametni telefon mora imati | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ovo je minimum radne memorije koju pametni telefon mora imati

Kod Android telefona RAM je stavka koje nikada nije dovoljno. Za razliku od Appleovih telefona…

Oppo-cipset-i-memorija Izvor: Oppo

Koliko je memorije potrebno vašem pametnom telefonu za ugodan rad? Evo što kažu korisnici.

Za razliku od Applea, čiji su ekosustav i aplikacije optimizirane za rad s manje memorije, kod Android telefona radna memorija je stavka koje nikada nije dovoljno. Postoji određeni minimum potreban za ugodan rad Android telefona.

Android ekosustav nema tako stroge standarde kao Appleov kada su u pitanju aplikacije, ali Apple nema tako veliki broj uređaja za koje aplikacije moraju biti optimizirane pa fragmentacija utječe da je umjesto optimizacije odabrana strategija: “daj više memorije”.

 Izvor: Black Shark

Dok je do aktualne generacije Apple savršeno parirao Android konkurenciji sa samo 4 GB radne memorije, istovremeno su Android konkurenti gurali tri puta više RAM-a u svoje flagship modele kako bi bili sigurni da će korisnik imati zadovoljavajuće iskustvo rada.

Kod Applea je to postignuto jednostavno: sve aplikacije se razvijaju za jedan telefon, jednu ili dvije rezolucije ekrana i jedan hardver dok kod Androida imate različite rezolucije, različite odnose stranica, drugačiji hardver, modeme, korisničke interfejse i gomilu drugih parametara.

To su činjenice što je nivo optimizacije znatno niži kod Android ekosustava. Nije problem optimizacija, problem je previše različitih modela telefona na kojima aplikacije moraju raditi podjednako dobro.

Nedavno je Android Authority napravio anketu koja je obuhvatila više od 40.000 korisnika. Postavili su im pitanje: koliko vam je RAM-a na telefonu dovoljno? Osvrnemo li nekoliko godina unatrag, sjećamo se da su 2 GB radne memorije bila dovoljna za rad većine telefona. Pitamo se kad smo već stigli do toga da 6 GB bude optimalna količina?

 Izvor: Android Authority

Prema rezultatima ankete najveći broj korisnika (32%) je rekao da su zadovoljni s 8 GB memorije dok je prvi sljedeći rezultat 6 GB (26%). Za 15% korisnika 4 GB RAM-a je dovoljno za ugodan rad dok je skoro 20% izjavilo da im treba 12 GB ili više. Ako se prisjetimo da je Samsung u Galaxy Note10+, telefon iz 2019. godine, ugradio 12 GB memorije, jasno vam je zbog čega tako veliki broj korisnika dijeli ovo mišljenje.

S druge strane sada i modeli srednje klase dolaze sa 6 GB memorije kao optimalnom količinom dok flagship telefoni već godinama unatrag nemaju ispod 8 GB. Korisnici su u komentarima zaključili da će “svaka kompanija koja proizvodi telefone s manje od 4 GB RAM-a propasti” te da “je 4 GB memorije OK, ali 6 GB ne može škoditi”.

What is Virtual RAM in Android?
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost