APPLE IPHONE 13 Svašta se već piše, prije nego li je i predstavljen | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE IPHONE 13 Svašta se već piše, prije nego li je i predstavljen

Hoće li pojedini iPhone 13 5G modeli podržavati satelitsku komunikaciju?

Apple iPhone 13 (4) Izvor: Twitter @MKBHD

Ako je suditi po izvorima upućenim u iPhone novitete – serija 13 bit će zaista posebna. Ming-Chi Kuo kompaniji Apple ponovo zadaje glavobolje jer izbacuje informacije o novim uređajima koji se tek trebaju predstaviti. I to uglavnom točno - dakle, Kuo je izvor s kredibilitetom.

Ovaj put Kuo je došao do informacije da će pojedini iPhone 13 5G modeli podržavati satelitsku komunikaciju. Neki iPhone 13 5G modeli sadržavat će poseban Qualcomm X60 čip koji će im omogućiti telefoniranje putem takozvane satelitske komunikacije na niskoj Zemljinoj orbiti. Ako je vjerovati Kuou, kompanija Globalstar već radi na tome da se vlasnicima iPhonea 13 omogući satelitsko telefoniranje putem mreže njenih satelita.

Prema istom izvoru ovo je samo početak korištenja satelitske komunikacije kompanije Apple koja će je koristiti i u budućim proizvodima kako bi ih unaprijedila i korisnicima ponudila inovativne mogućnosti. Neki od prvih sljedećih proizvoda s podrškom za satelitsku komunikaciju su naočale tj. kaciga za miješanu i virtualnu stvarnost, ali i toliko često spominjani Apple automobil. Ovi uređaji, navodno, radit će pomoću satelitskih i mmW 5G signala zajedno.

Iako iPhone 13 svakako neće biti prvi satelitski telefon bit će to svakako prvi masovno korišten mobilni uređaj koji omogućava i satelitsku vezu. Kompanija Apple će kupiti gotovo sve zalihe Qualcomm X60 čipa pa PhoneArena smatra da će ostale kompanije moći kupiti tek Qualcomm X65 čip koji će se pojaviti do kraja 2022. godine.

Ostaje nam za vidjeti hoće li ovo biti istina i, ako jeste, kakav će to spoj tehnologija iPhone 13 biti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost