I DA I NE Profesionalni fotografi i vole i ne vole kamere na mobitelima | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I DA I NE Profesionalni fotografi i vole i ne vole kamere na mobitelima

Autor Krunoslav Ćosić

Danas možete biti poznati fotograf a da pri tome niste morali uložiti na desetke tisuća kuna. Dovoljan vam je pametni telefon

 Kamera pametni telefon (1) Izvor: Shutterstock

Prihvaćaju li profesionalni fotografi kamere na mobitela ili ih ne doživljavaju ozbiljno? Prema istraživanju koje je proveo Suite 48 Analytics, odgovor je da i ne. U posljednjih nekoliko godina fotoaparati na pametnim telefonima demokratizirali su fotografiju na način koji ni pojava jeftinih digitalnih fotoaparata početkom 21. stoljeća nije uspjela.

Umjetna inteligencija i napredak ugrađenog hardvera u pametnim telefonima omogućili su poboljšanje rezultata nakon okidanja. Stotine milijuna korisnika pametnih telefona sada mogu snimati fotografije profesionalne kvalitete, a da ne moraju uložiti niti jedan dolar u namjensku fotografsku opremu.

 Profesionalni fotograf Izvor: Shutterstock

Ali što je s profesionalcima u foto svijetu? Prihvaćaju li oni slobodu i fleksibilnost koje nude kamere pametnih telefona? Prema istraživanju koje je provela Suite 48 Analytics, odgovor je da i ne. Nakon što je upitao 881 profesionalnih fotografa širom Europe i Sjeverne Amerike o njihovoj upotrebi kamera za pametne telefone, Suite 48 je otkrio kako profesionalci ne zaziru toliko od telefonskih kamera, prenosi Statista.

Zapravo, 64 posto ispitanika izjavilo je kako barem polovicu svojih osobnih fotografija snima s pametnim telefonom. Što se tiče poslovnog dijela fotografi imaju određene rezerve prema korištenju telefona - 64 posto ispitanika kaže da nikada ne snimaju profesionalne fotografije pametnim telefonom. Čini ih to samo 14 posto.

 Kamera pametni telefon (2) Izvor: Shutterstock

Među onima koji to ipak rade, pametni telefoni uglavnom se koriste u situacijama koje ne uključuju klijenta. 58 posto fotografa koji koriste pametni telefon u profesionalnom kontekstu čine to kako bi snimili fotografije koje podržavaju vlastiti posao, tj. za svoju web stranicu ili prisutnost na društvenim medijima, sa snimkama iza kulisa, što je još jedan popularan slučaj upotrebe pametnih telefona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI