Radne navike Hrvata promijenile su se u proteklih godinu i pol dana | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Radne navike Hrvata promijenile su se u proteklih godinu i pol dana

Autor Krunoslav Ćosić

Istraživanje pokazuje da je 60% Hrvata produktivnije pri radu na daljinu

 Huawei MatePad 11_2 Izvor: Huawei

Istraživanje provedeno na 63% muškaraca i 37% žena pokazalo je da se trećina Hrvata još nije vratila na svoje radno mjesto. Huawei je proveo istraživanje u Hrvatskoj o radnim navikama te koliko su se one promijenile u proteklih godinu i pol dana.

Jedna petina ispitanika (20%) kaže kako im najviše odgovara kombinacija rada na daljinu i s radnog mjesta. Najzastupljenija skupina ispitanika je od 26 - 35 godina, tzv. milenijalci kojima pri radu na daljinu najviše odgovara ušteda vremena (78%) jer ne gube nepotrebno vrijeme za putovanje na posao.

Od pogodnosti dodatni plus je što se ne moraju spremati za odlazak na posao (54 posto), mogu uzeti pauzu kada im odgovara te nemaju dodatnih troškova za hranu i piće (24%). Svaki četvrti Hrvat voli birati mjesto i vrijeme rada, a čak 90% njih bi u radu na daljinu izabralo rad od kuće dok nešto manje ispitanika bira vikendicu (26%), prirodu (12%) ili kafić (11%).

 Huawei MatePad 11
Huawei MatePad 11
Izvor: Huawei

Ispitanici koji rade od kuće, a njih je još uvijek jedna trećina, trebaju dodatnu opremu, a najviše je tražen tablet kao dodatni uređaj (40%) koji bi unaprijedio i poboljšao produktivnost rada na daljinu. Od ostalih prijenosnih uređaja ispitanici su naveli prijenosno računalo (10%), monitor (15%), pametni telefon (10%) i bežične slušalice (14%).

Gotovo 40% Hrvata koji su sudjelovali u istraživanju posjeduje sve navedene uređaje (pametni telefon, prijenosno računalo, tablet, monitor, bežične slušalice) potrebne za rad na daljinu što govori kako su prijenosni uređaji neophodni za kvalitetno obavljanje radnih zadataka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI