NEO QLED 8K TELEVIZORI: Najnoviji procesor Neural Quantum 8K | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEO QLED 8K TELEVIZORI: Najnoviji procesor Neural Quantum 8K

Autor Krunoslav Ćosić

Sadrži 20 neovisnih neuronskih AI mreža, a poboljšava se i gaming iskustvo

 Samsung Unbox and Discover 2.jpg Izvor: Samsung

Nova Samsungova linija televizora Neo QLED 8K za 2022. godinu dolazi sa zanimljivim unaprjeđenjima povezivosti i zabave.

Samsung je na virtualnom događaju Unbox & Discover predstavio novu liniju Neo QLED 8K televizora čime televizor i dalje ostaje najvažniji uređaj koji se nalazi u središtu svakog doma. U povijesti, televizori i zasloni uglavnom su se povezivali s pojmom gledanja, ali Neo QLED 8K nastoji to promijeniti proširenjem mogućnosti i stvaranja novih vrijednosti kod korisničkog iskustva.

Samsung je stvorio uređaje koji se neprimjetno integriraju kako bi pružili personalizaciju i povezanost, osiguravajući da zaslon odgovara svakom okruženju i životnom stilu. Srce nove Neo QLED 8K linije televizora je Neural Quantum 8K – najnoviji procesor koji sadrži 20 neovisnih neuronskih AI mreža od kojih svaka analizira karakteristike sadržaja i kvalitetu prikaza slike za optimalno gledanje, bez obzira na izvor.

 Samsung Neo Quantum 8K.jpg Izvor: Samsung

Real Depth Enhancer skenira zaslon i maksimizira kontrast u odnosu na pozadinu, istovremeno poboljšavajući objekt u fokusu dok pozadina ostaje neobrađena. Ova tehnološka inovacija djeluje na sličan način na koji ljudsko oko percipira slike u stvarnom životu tako da se objekt na zaslonu ističe na pozadini.

Novost je Shape Adaptive Light Control koja omogućava da procesor u kombinaciji sa snažnom Quantum Mini LED tehnologijom stvara preciznu i kontroliranu rasvjetu tako da svijetla područja ostaju svijetla, a tamni prostor oko njega ostaje taman. Recimo, pun mjesec ostat će osvijetljen na tamnom noćnom nebu.

 Samsung Unbox and Discover 4.jpg Izvor: Samsung

Pantone Matching System, globalni autoritet za boje i kreatore dodijelio je Samsungovoj novoj liniji televizora Pantone Validated certifikat za zaslone. To znači da modeli autentično reproduciraju više od 2000 boja kao i novododanih 110 nijansi boje kože koje se nalaze u smjernicama Pantonea.

Uz poboljšani EyeComfort način rada koristi se AI tehnologija za automatsko podešavanje svjetline i temperature boje na zaslonu prema okruženju u kojem se televizor nalazi odnosno koliko je svijetla ili tamna soba, u kombinaciji s informacijama o zalasku/izlasku sunca kako bi se optimiziralo najbolje iskustvo gledanja.

AI Neural Quantum 8K procesor u stvarnom vremenu analizira ono što je na zaslonu tako da Adaptive Sound značajka može pratiti i prebacivati zvuk između zvučnika kako bi se on precizno uskladio sa sadržajem koji korisnik gleda.

Kod Samsunga QN900B, vodeće Neo QLED 8K modela televizora iz nove linije, svi zvukovi dolaze iz 6.2.4-kanalnog audio sustava od 90 W. Opremljen je s novim vrhunskim zvučnicima te s Dolby Atmos i Object Tracking Sound Pro tehnologijom koja se također koristi za prepoznavanje glasa zajedno s Voice Tracking Sound značajkom što omogućava da zvučni efekti i glasovi uistinu prate kretanje po
zaslonu.

 Samsung Neo QLED model 222.jpg Izvor: Samsung

Neo QLED 4K i 8K televizori dobili su bežičnu Dolby Atmos tehnologiju čime se osigurava netaknuta kvaliteta zvuka bez korištenja HDMI kabela. Bežični Dolby Atmos primjenjuje se i na novi Samsung Ultra Slim Soundbar 2022 koji je dizajniran za impresivno audio iskustvo uz minimalistički i elegantni izgled.

Nova linija proizvoda za 2022. opremljena je inovativnim i pametnijim značajkama te korisničkim sučeljem. Novi Smart Hub koristi operativni sustav Tizen kroz koji se klasificiraju značajke, postavke i sadržaj u tri kategorije za besprijekorno korisničko iskustvo: Media, Gaming Hub i Ambient.

Media korisnicima omogućava organizaciju opcija za zabavu uključujući video na zahtjev, streaming i Samsung TV Plus sa 190+ besplatnih kanala te pomoću strojnog učenja bilježi preferencije korisnika kako bi dao pametne preporuke na svim platformama i uslugama.

 Samsung Novi Gaming Hub.jpg Izvor: Samsung

Gaming Hub je nova streaming platforma, a televizori uključuju četiri HDMI 2.1 priključka , Motion Xcelerator Turbo Pro 4K 144Hz gaming, Super Ultrawide GameView i Game Bar. Za Gaming Hub nije potrebno preuzimanje kao ni pohrana. Samsung je najavio partnerstvo sa servisima za streaming NVIDIA GeForce NOW, Stadia, Utomik te s drugima.

Ambijentalni zaslon poboljšava estetiku doma, bez obzira je li riječ o sinkronizaciji zaslona sa stilom interijera ili postavljanjem prikaza koji će se posebno istaknuti u prostoriji.

Samsung pazi i na utjecaj proizvodnog procesa na okoliš te upotrebe proizvoda kako bi se smanjio vlastiti otisak. Ekološko pakiranje ima 90% manje tinte, uklanjaju se spajalica tijekom same proizvodnje. SolarCell Remote daljinski upravljač bez baterija za 2022. je sada 88% učinkovitiji od prethodnih modela iz 2020. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI