I GOOGLE ĆE TO OMOGUĆITI: Samopopravak uređaja | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I GOOGLE ĆE TO OMOGUĆITI: Samopopravak uređaja

Autor Ivan Vukić

Uskoro ćete moći sami popraviti i zamijeniti neke dijelove na svojem pokvarenom i razbijenom pametnom telefonu

 Razbijen ekran pametni telefon (1).jpg Izvor: Pexels

Google je iznio planove za opskrbu kompleta za samopopravak za svoje pametne telefone Pixel u više zemalja tijekom drugog dijela 2022. godine. Nakon Applea i Samsunga, Google je najnoviji proizvođač koji se pridružuje održivosti sektora potrošačkih uređaja. Cilj je da korisnici ne bacaju svoje pokvarene pametne telefone, ukoliko ih ne nose u servis, tako da ih mogu sami popraviti.

U priopćenju je tehnološki div naznačio da će početi prodavati službene dijelove u partnerstvu sa stručnjakom za online popravke iFixit. Dijelovi će biti dostupni za Googleove pametne telefone napravljene od modela Pixel 2 pa nadalje. Najnoviji model je Pixel 6. Kupci će moći kupiti pojedinačne dijelove ili komplete za popravak, uključujući alat koji im je pri tome potreban, objavio je Mobile World Live.

 Pokvaren pametni telefon.jpg Izvor: Pixabay

Usluga će biti dostupna u zemljama Europske unije u kojima se prodaju Googleovi uređaji te u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji. Google navodi da će dostupni dijelovi pokriti uobičajene popravke kao što su baterije, zamjenski zasloni i kamere.

Googleova glavna izvršna direktorica potrošačkog hardvera Ana Corrales objasnila je da je potez poboljšanja popravljivosti bio "važan način kako bi se produžio životni vijek i korisnost" uređaja. Napomenula je i druge inicijative za poboljšanje održivosti tvrtke uključujući ugljično neutralne isporuke i korištenje recikliranih materijala.

 Razbijen ekran pametni telefon (2).jpg Izvor: Pexels

Razlog za ovaj potez iz Googlea je jer regulatori na brojnim tržištima nastavljaju tjerati proizvođače potrošačkog hardvera da poboljšaju ekološke vjerodajnice svojih proizvoda te se nastavlja na najave Applea i Samsunga o sličnim shemama samopopravka koje će biti uvedene u SAD-u.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI