STIŽE NOVA XPERIA: Što to Sony najavljuje? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STIŽE NOVA XPERIA: Što to Sony najavljuje?

Autor Krunoslav Ćosić

Podsjećanjem na prethodne modele Sony najavljuje novi model

 Sony Xperia 1 III (4).jpg Izvor: Sony

U 2019. godini Sony je započeo s novim načinom označavanja svojih pametnih telefona, a svaki od njih donio je i neke bitne inovacije u svijet mobilne telefonije. Sony Xperia 1 imala je prva na svijetu 4K OLED ekran u dijagonali od 6,5 inča te rezoluciji 1644 x 3840 piksela. Taj model je donio i prvi na svijetu Eye Auto fokus na stražnjoj kameri uz koji je mogao identificirati odnosno prepoznati ljudske oči i držati ih u fokusu.

 Sony Xperia 1.jpg
Sony Xperia 1
Izvor: Sony

 Sony Xperia 1 Eye Auto fokus.jpg
Sony Xperia 1, Eye Auto fokus
Izvor: Sony

Sljedeće 2020. godine Sony je predstavio nasljednika Xperia 1 II (mark 2) – to je bio prvi na svijetu pametni telefon čija je kamera, uz 20 fps AF/AE mogla u kontinuitetu snimiti više fotografija, uz zadržavanje praćenja (tracking). Imala je i prva na svijetu 360 Reality Audio hardver, uz dekodiranje nastalo u suradnji s glazbenim servisom Tidal.

 Sony Xperia 1 II  360 Reality Audio.jpg
Sony Xperia 1 II
Izvor: Sony

 Sony Xperia 1 II 20fps AF-AE.jpg
Sony Xperia 1 II, 20fps AF-AE
Izvor: Sony

Sony Xperia 1 III (mark 3) je 2021. godine bila prvi smartphone na svijetu s 4K HDR OLED ekranom uz osvježavanje od 120 Hz, što je verificirao Strategy Analytics. Taj model, kod kojeg Sony također primjenjuje sistem označavanja kao kod fotoaparata (i kod automobila, u izgovoru mark 3), imao je također nešto prvi na svijetu – varijabilni teleobjektiv sa 70 mm i 105 mm fokalne udaljenosti u istoj periskopskoj kameri, uparenoj s Dual Pixel Diode senzorom.

 Sony Xperia 1 III 4K HDR OLED 120Hz.jpg
Sony Xperia 1 III, 4K HDR OLED 120Hz
Izvor: Sony

 Sony Xperia 1 III (2).jpg
Sony Xperia 1 III
Izvor: Sony

Za 2022. godinu Sony najavljuje novi 1, sigurno će to biti Sony Xperia 1 IV (mark 4). Iako taj naziv službeno nije otkriven, ali Sony otkriva kad će novi smartphone biti predstavljen. Ponovo najavljuju prelazak na sljedeći nivo – 11. svibnja 2022. u 16 sati po japanskom vremenu odnosno u 9 sati ujutro po centralnom europskom vremenu. Novi model bit će predstavljen na Sonyjevom YouTube kanalu.

 Sony Xperia 1 III (3).jpg Izvor: Sony

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI