CARBON REDUCTION CERTIFIKAT: Priznanje za smanjenje ugljičnog otiska | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

CARBON REDUCTION CERTIFIKAT: Priznanje za smanjenje ugljičnog otiska

Autor Krunoslav Ćosić

Samsungovi televizori dobili su certifikat za smanjenje emisije CO2

 Samsung Neo QLED 8K_ (2).jpg Izvor: Samsung

Organizacija Carbon Trust dodijelila je certifikat Carbon Reduction Samsungu koji nastavlja svoje napore u stvaranju održivijih proizvoda u skladu sa svojom „Going Green“ vizijom.

Samsungovi televizori Neo QLED su za 2022. godinu dobili certifikat organizacije Carbon Trust za smanjenje emisije CO2 kao priznanje za napore za smanjenjem ugljičnog otiska. Carbon Trust je globalna organizacija za savjetovanje o klimi vođena misijom da ubrza prelazak u dekarboniziranu budućnost.

Certifikat „Reducing CO2” označava da se ugljični otisak proizvoda smanjuje iz godine u godinu. Procjenjuje količinu GHG (stakleničkih plinova) nastalih tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda koristeći međunarodno priznate standarde.

 Samsung Neo QLED_Lifestyle TV_ (1).jpg Izvor: Samsung

Uz tri Neo QLED 8K modela, tri Neo QLED 4K modela te dva QLED modela ove godine su još tri modela, u Samsungovoj liniji televizora za 2022., dobili certifikat tako što im je smanjena masa proizvoda i potrošnja energije tijekom korištenja. To su dva modela Lifestyle TV-a i jedan Crystal UHD TV model.

Kroz svoju inicijativu “Zajedno za sutra” Samsungov odjel Visual Display Business trebao bi koristiti oko 30 puta više reciklirane plastike za proizvodnju svojih pametnih uređaja nego 2021. Tvrtka Samsung je također otkrila svoj plan za proširenje upotrebe recikliranih materijala u svim svojim mobilnim i kućanskim proizvodima do 2025. godine.

Samsung je usvojio različite održive prakse kako bi se smanjio utjecaj na okoliš tijekom životnog ciklusa svojih proizvoda. Program tvrtke „Eco-Packaging“ – koji omogućuje potrošačima da pretvore ambalažu za TV proizvode u svestrane komade namještaja - ove je godine nadograđen s ambalažom proizvoda koja koristi 90% manje tinte, a također uklanja spajalice tijekom proizvodnje.

 Samsung Neo QLED_Lifestyle TV_ (3).jpg Izvor: Samsung

Samsung je proširio SolarCell Remote, koji eliminira trošenje baterija s ugrađenim solarnim panelima, na sve modele televizora 2022. godine. Uz to, tvrtka Samsung je razvila i primijenila novi materijal, izrađen od prenamijenjene plastike iz oceana, na monitor visoke rezolucije S8 iz 2022. kako bi se smanjio morski otpad i smanjio otisak na okoliš.

“Kao tržišni lider 16 uzastopnih godina tvrtka Samsung nije fokusirana samo na tehnološki napredak već i na inovacije oko tehnologije usmjerene na čovjeka i okoliš. Tvrtka Samsung će nastaviti provoditi različite inicijative za održivost i ekološki osviještene aktivnosti u skladu sa svojom vizijom „Going Green“, izjavio je Seokwoo Yong, potpredsjednik i direktor tima za istraživanje i razvoj odjela za vizualni prikaz u tvrtki Samsung Electronics.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI