LATITUDE 5000: Održiva prijenosna računala | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LATITUDE 5000: Održiva prijenosna računala

Autor Krunoslav Ćosić

Novi održivi materijali smanjuju negativan utjecaj na okoliš

 Latitude 5330.jpg Izvor: Dell Technologies

Dell je predstavio novu seriju prijenosnih računala - Latitude 5000 je najodrživija serija do sada zahvaljujući korištenju održivih materijala inkorporiranih u uređaje i ambalaže što će pomoći u smanjenju negativnog utjecaja na okoliš.

Na taj će se način rješavati rastući problemi vezani uz otpad i ograničenost resursa, a ne samo spasiti plastika koja bi u protivnom završila u svjetskim oceanima. Plastika je prikupljena s plaža, obale i blizine oceana te se koristi za kućište ventilatora. Osim komponenata računala i radnih stanica novo pakiranje sačinjeno je u od obnovljivih materijala te se u potpunosti može reciklirati.

Nastavak je to nedavno predstavljenog Dell Concepta Luna, ambicioznog prototipa koji istražuje revolucionarne dizajnerske ideje za manju upotrebu materijala i resursa tijekom proizvodnje i stvaranje više recikliranih materijala u opticaju. Novi pristup olakšat će kupnju kupcima koji pri kupnji prioritet sve više daju okolišu.

Kod Dell Latitude 5000 serije poklopac prijenosnog računala izrađen je od 71% recikliranih i obnovljivih materijala, uključujući bioplastiku na bazi drveća prerađenu iz industrije za proizvodnju papira (21%), reciklirana ugljična vlakna (20%) i recikliranu plastiku (30%) .

 Latitude 5330 (1).jpg Izvor: Dell Technologies

Baza sustava izrađena je od obnovljenih ugljičnih vlakana (20%) i novih gumenih odbojnika na bio-bazi od ricinusovog ulja (39%). Ovaj obnovljivi materijal smanjuje ovisnost o materijalima na bazi nafte.

Nova ambalaža izrađena je od 100% recikliranih ili obnovljivih materijala i 100% se može reciklirati. Kabeli za napajanje i papirnata dokumentacija smješteni su u papirnate vrećice umjesto u plastične dok je reciklirana valovita kutija za transport s unutarnjom ladicom izrađena od pulpe bambusa i šećerne trske iz održivih plantaža.

New Latitude Family: ExpressConnect
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI