SAMO DO ISTEKA ZALIHA: Kako će od sada glazba živjeti? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMO DO ISTEKA ZALIHA: Kako će od sada glazba živjeti?

Autor Ivan Vukić

iPod je redefinirao kako se glazba otkriva, sluša i dijeli

 Apple slusanje glazba.jpg Izvor: Pixabay

Apple iPod touch bit će dostupan samo do isteka aktualnih zaliha. Apple je odlučio svoj proizvod za slušanje glazbe ugasiti.

Od svog predstavljanja prije više od 20 godina iPod je osvojio korisnike diljem svijeta koji vole mogućnost da svoju glazbu ponesu sa sobom dok su u pokretu. Stvari su se u međuvremenu promijenile.

Danas je iskustvo nošenja svoje glazbene biblioteke drugačije i integrirano je u Appleovu liniju proizvoda - od iPhonea i Apple Watcha do iPada i Maca - zajedno s pristupom do više od 90 milijuna pjesama, uz 30.000 popisa pjesama dostupnih putem Apple Musica.

“Glazba je oduvijek bila dio naše jezgre u Appleu, a na dovođenje glazbe do stotina milijuna korisnika iPod je utjecao više od samo glazbene industrije. Apple je redefinirao kako se glazba otkriva, sluša i dijeli,” rekao je Greg Joswiak, Appleov viši potpredsjednik Worldwide Marketinga.

 apple ipod.jpg
Apple iPod
Izvor: Pixabay

“Danas duh iPoda živi. Integrirali smo nevjerojatno glazbeno iskustvo u sve naše proizvode, od iPhonea preko Apple Watcha do HomePod mini te na Mac, iPad i Apple TV. Apple Music pruža vodeću kvalitetu zvuka u industriji s podrškom za prostorni zvuk te nema boljeg načina za uživanje, otkrivanje i doživljaj glazbe.”

Među načinima uživanja u glazbi na nizu uređaja, uključujući široku paletu modela od novog iPhone SE do iPhonea 13 Pro Max, iPhone je najbolji uređaj za streaming Apple Musica ili pohranjivanje cijele glazbene biblioteke u pokretu, smatraju u Appleu opravdavajući se za kraj jedne ere i jednog uređaja koji je mijenjao svijet.

Apple Watch i AirPods savršeni su suputnici koji korisnicima omogućuju pristup do 90 milijuna pjesama, počevši od 279 USD uz Apple Watch SE. Cijena za iPad počinje od 329 USD, dolazi sa snažnijim čipom, većim zaslonom i najnovijim iPadOS značajkama. A za najbolji način uživanja u glazbi kod kuće, HomePod mini košta samo 99 USD. Dakle, Apple je našao alternativu svojem iPodu kojeg su mnogi obožavali, ali očigledno više ne, što je razlog za kraj proizvodnje. Streaming je zavladao.

Kako je sve počelo?

 Apple iPod 1.jpg
Apple iPod
Izvor: Apple

Originalni Apple iPod predstavljen 23. listopada 2001. bio je prvi MP3 player koji je upakirao nevjerojatnih 1000 pjesama i 10-satnu bateriju u zadivljujuće pakiranje.

 Apple iPod mini 2.jpg
Apple iPod mini
Izvor: Apple

Apple iPod mini, predstavljen 20. veljače 2004., donio je sve što su korisnici voljeli kod iPoda u manji dizajn.

 Apple iPod nano (2. generacije) 3.jpg
Apple iPod nano (2. generacije)
Izvor: Apple

Apple iPod nano (2. generacije), predstavljen 25. rujna 2006., nudio je tanak dizajn, svijetli zaslon u boji, šest elegantnih boja kućišta i do 24 sata trajanja baterije te je u džepove korisnika stavio do 2000 pjesama.

 Apple iPod touch 4.jpg
Apple iPod touch
Izvor: Apple

Apple iPod touch, prvi put predstavljen 5. rujna 2007., donio je revolucionarno Multi-Touch sučelje koje je iPhone učinilo hitom za iPod s prekrasnim 3,5-inčnim širokim zaslonom.

 Apple iPod nano (7. generacija) 5.jpg
Apple iPod nano (7. generacija)
Izvor: Apple

Apple iPod nano (7. generacija), predstavljen 12. rujna 2012., bio je najtanji iPod do tada sa samo 5,4 mm i imao je 2,5-inčni Multi-Touch zaslon.

 Apple iPod shuffle (4. generacija) 6.jpg
Apple iPod shuffle (4. generacija)
Izvor: Apple

Apple iPod shuffle (4. generacija), predstavljen 15. srpnja 2015., nudio je elegantan dizajn s do 15 sati trajanja baterije, 2 GB prostora za pohranu za stotine pjesama i gumb VoiceOver za čuti naslov pjesme, naziv popisa za reprodukciju ili status baterije.

 Apple iPod touch (7. generacija) 7.jpg
Apple iPod touch (7. generacija)
Izvor: Apple

Apple iPod touch (7. generacija), predstavljen 28. svibnja 2019., imao je A10 Fusion čip koji omogućuje impresivna iskustva proširene stvarnosti i Group FaceTime, zajedno s 256 GB prostora za pohranu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI