ROBOT VELIČINE MALOG PSIĆA Jeftinija alternativa robotu Boston Dynamicsa | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ROBOT VELIČINE MALOG PSIĆA Jeftinija alternativa robotu Boston Dynamicsa

Sjećate li se robotskog psa koji je oduševio, ali i uplašio svijet – taj robot sam može otvoriti vrata, na primjer? Stiže jeftinija alternativa

Mini Pupper robot (3) Izvor: MangDang / Ferrari / Profimedia

Na Kickstarter.com pojavio se novi open-source projekt Mini Pupper. Robotski pas veličine malog šteneta u međuvremenu već je prikupio 224.000 dolara. To bi trebala biti jeftinija alternativa, ali ne i rival američkoj tvrtki za robotiku Boston Dynamics čiji je robotski pas Spot zadivio cijeli svijet – njegova je cijena od 74.500 USD.

Boston Dynamics Spot robot
Boston Dynamics Spot robot
Izvor: Shutterstock

Novi robotski pas Mini Pupper pridružuje se čoporu robotskih pasa, a tim koji ga razvija namjerava ga prodavati po daleko nižoj cijeni. Mini Pupper olakšat će robotiku u školama, namijenjen je entuzijastima ali i širim masama koje žele istraživati robotiku, istražujući napredne funkcije dinamičkog robota.

Mini Pupper robot (1) Izvor: MangDang / Ferrari / Profimedia

U lipnju 2021. MangDang je objavio Mini Pupper na web stranici Stanford Pupper u suradnji s Nathanom Kauom, izvornim tvorcem Stanford Puppera kako bi na tržište predstavili komercijalnog obrazovnog četveronožnog robota po pristupačnim cijenama kojega bi svatko mogao angažirano koristiti za zabavno istraživanje i eksperimentiranje s robotikom.

Mini Pupper koristi Ubuntu i ROS za upravljanje svojim FSN (Full Self-Navigation) sustavom tako da se ne radi o zatvorenom projektu nego otvorenom za daljnje razvijanje. Pomoću karte Mini Pupper može odgovoriti na pitanja "gdje sam? Gdje idem?" tako da se to čak može nazvati tehnologijom samostalnog kretanja.

Mini Pupper robot (7) Izvor: MangDang / Ferrari / Profimedia

Podržava OpenCV-ov najnoviji modul 3D kamere nazvan OAK-D LITE koji donosi supermoći prostorne umjetne inteligencije do cijene potrebne za otključavanje svih vrsta aplikacija. Pomoću modula Mini Pupper može pokrenuti otkrivanje lica, prepoznavanje, otkrivanje objekata, prepoznavanje itd.

Dužina robota je 209 mm masa mu je 560 grama, ima ugrađenu bateriju kapaciteta 800 mAh, procesor je Raspberry Pi 4B, ima SD karticu od 2 GB, a ekran ima rezoluciju 240 x 320 piksela. I sami se možete uključiti u Kickstarter kampanju te za 254 dolara potaknuti projekt i biti među prvima koji će ga isprobati. Cijena u komercijalnoj prodaji bit će 940 dolara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost