ALCATEL 1L PRO Dolazi uz Go edition operativnog sustava Android 11 | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ALCATEL 1L PRO Dolazi uz Go edition operativnog sustava Android 11

Iako ima samo 2 GB radne memorije, novi Alcatel 1L Pro je zanimljiv pametni telefon

Alcatel 1L Pro (4) Izvor: Alcatel

Naviknuti smo na Android telefonima raspolagati s velikim količinama radne memorije, kao da se radi o laptopu, a ne pametnom telefonu. Uobičajeno je da telefon ima 8 GB, 12 GB pa i 16 GB RAM-a. Tolika količina radne memorije potrebna je ponajviše zbog softvera.

Istovremeno, Android telefoni u odnosu na Appleove imaju gotovo dvostruko više radne memorije, a razlog je ponovo – softver. Odnosno, optimiziran softver. Većina proizvođača pametnih telefona preuzima Android, a zatim ga dodatno nadograđuje sa svojim softverom.

Sve to predstavlja opterećenje za ugrađeni hardver. Google, uz standardni Android, za telefone nudi i lakšu verziju Androida koja se iz generacije u generaciju zove Go edition. Radi se o tome da se mnoge mobilne aplikacije „očiste“ od nepotrebnih opcija te korisnik u konačnici dobije samo ono što mu je nužno potrebno. Drugi dio operacija obavlja se online.

Uz Android 11 Go edition korisnici neće dobiti instalirane aplikacije Gmail, Maps (Karte), Fotografije (Photos) nego će koristiti online verzije. Zbog toga će novi Alcatel 1L Pro s 2 GB radne memorije sasvim ugodno raditi u većini situacija. Naravno, ovo nije telefon na koji ćete instalirati igricu FIFA 21.

Uz osam procesorskih jezgri i čipset Unisoc SC9863A na 28 nm tehnologiji telefon će izvršiti svakodnevne stvari, a prebacivat će se između aplikacija bez ikakvih problema. Ovo nije telefon bez mogućnosti na koje ste naviknuti – ima Face Key (prepoznavanje lica vlasnika telefona putem prednje kamere od 5 megapiksela), ima senzor otiska prsta.

Alcatel 1L Pro (7) Izvor: Alcatel

Ne nudi četiri kamere kao neki današnji modeli, ali ima dvije stražnje kamere od 13 i 2 megapiksela, pri čemu senzor od 2 megapiksela obavlja dubinske snimke. Dakle, dođete do cvijeta i bez problema ga snimite, a ako imate sreće snimit ćete i pčelu na cvijetu.

Stražnja kamera u radu koristi umjetnu inteligenciju prepoznajući različite scene u kojima može ponuditi bolje postavke kako bi rezultat bio što bolji. Kamera će prepoznati 12 različitih scena. I prednja kamera nudi napredne tehnologije, poput HDR-a te uljepšavanja uz pomoć umjetne inteligencije.

Alcatel 1L Pro (6) Izvor: Alcatel

Telefon Alcatel 1L Pro dolazi s 32 GB memorije koja se može proširiti s dodatnih 128 GB preko microSD kartice. A sve se to događa preko ekrana od 6,1 inča u HD+ rezoluciji s mini notchem na vrhu unutar kojeg je smještena prednja kamera. Gradijentni dizajn stražnje strane od plastike dolazi u dvije boje - Power Grey i Twilight Blue (siva i plava). Baterija je kapaciteta 3000 mAh, puni se preko microUSD kabela snagom od 5 W. Na kraju spomenimo FM radio i 3,5 mm ulaz za slušalice.

Alcatel 1L Pro (2) Izvor: Alcatel

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost