Ovo je najmanja igraća konzola na svijetu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ovo je najmanja igraća konzola na svijetu

Na malenoj konzoli mogu se igrati klasične igre

Thumby (3) Izvor: TinyCircuits / Ferrari / Profimedia

Najmanja igraća konzola toliko je malena da se može koristiti i kao privjesak za ključeve. Veličine je poštanske markice, ali se na konzoli mogu igrati video igre kao na konzolama u punoj veličini.

Thumby kao i sve druge prenosive konzole radi na baterije kapaciteta 40 mAh, što će biti dovoljno za dva sata igranja. Dolazi s pet unaprijed instaliranih retro igara: Space Debris, Annelid, TinyBlocks, Thumgeon i Saur Run.

Thumby (2) Izvor: TinyCircuits / Ferrari / Profimedia

Ono što je posebno zanimljivo o Thumby je da korisnici čak mogu i kreirati vlastite video igre uz pomoć MicroPythona u web pregledniku (i Arduino IDE). Autori jamče da će programiranje biti vrlo jednostavno i lagano. Igra je predstavljena na Kickstarteru i trenutno je prikupila 175.000 dolara, a plan im je bio 15.000 dolara.

Thumby ima monokromatski OLED ekran 72 x 40 piksela, za igranje se koristi četverosmjerni D-pad, a tu su i dva gumba za igranje. Spoji li se kabelom više Thumby konzola moguće je igrati i protiv drugih igrača. U pozadini se nalazi Raspberry Pi RP2040 procesor, konzola ima samo 2 MB memorije (da, 2 megabajta)

Masa konzole Thumby je samo 4,7 grama, a dimenzije su 29,5 mm x 18 mm x 8,5 mm, au video filmu možete kako to izgleda u praksi:

The GameBoy Atom
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost