Autonomni robot dizajniran za čišćenje snijega | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Autonomni robot dizajniran za čišćenje snijega

Nema potrebe za lopatama i čizmama na nogama - snijeg će "pojesti" robot

Snowbot S1 (4).jpg Izvor: Hanyang Robotics / Ferrari / Profimedia

Snowbot S1 spašava vlasnike kuća i stanare zgrada od uklanjanja snijega. Koristi električni motor bez četkica, a snijeg čisti uz pomoć ugrađenog nastavka poput lopate s gumenim vrhom. Prikupljeni snijeg ispuhuje iz krovnog žlijeba te ga baca na udaljenost do 3,6 metra. Svaki aspekt operacije čišćenja snijega je automatiziran.

Ako se pitate zna li ovaj robot bacati snijeg na stranu, a ne iza sebe, na područje koje je očistio, odgovor je potvrdan. Dobro se orijentira u prostoru. Kineski proizvođač Hanyang Robotics kaže da može raditi po napadalim snježnim nanosima do 30 cm dubine.

Snowbot S1 (5).jpg Izvor: Hanyang Robotics / Ferrari / Profimedia

Robot omogućuje daljinsku kontrolu tako da s njime možete upravljati iz tople sobe, omogućuje kontrolu preko mobilne aplikacije, ima pametno mapiranje prostora i navigacije, koristi inteligentni način rada.

Uz autonomni navigacijski sustav i napredni algoritam pozicioniranja, Snowbot može automatski planirati svoj put čišćenja. Nakon postavljanja stupova za lociranje na 3 točke, postavlja se zadano područje za uklanjanje snijega. Također, možete koristiti daljinski upravljač za prilagođavanje područja za čišćenje prema svojim željama.

Snowbot S1 (2).jpg Izvor: thesnowbot.com

Nakon što se odredi područje čišćenja, Snowbot će ukloniti snijeg održavajući rutu. Jedinstveni algoritam pozicioniranja održava ga na kursu tijekom rada. Ako trebate ukloniti snijeg na različitim područjima ili u područjima čudnih oblika, možete postaviti različite planove čišćenja kako biste dovršili uklanjanje snijega. Povezivanjem Snowbota s njegovom mobilnom aplikacijom možete jednostavno postaviti različite planove čišćenja prema svojim željama.

Snowbot S1 (3).jpg Izvor: thesnowbot.com

U normalnom načinu rada brzina uklanjanja snijega se inteligentno postavlja prema dubini snijega kako bi se osigurala najbolja izvedba robota. Brzina kretanja kreće se 1,4 km/h odnosno 40 centimetara u sekundi.

Snowbot radi s litij-ionskom baterijom koja troši manje energije. Potpuno napunjen može raditi 1 sat. Ekološki je prihvatljiv i ne proizvodi nikakve štetne emisije kakve inače imaju drugi čistači koji koriste sagorijevanje benzina. U radu proizvodi buku do 79 dB, a funkcionalan je od -28 do +40°C.

Snowbot S1 (1).jpg Izvor: Hanyang Robotics / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost